Hírek

Díjaztak a színészek is – Eldőlt-e az Oscar a SAG Awards után?

Tegnap kiosztották a SAG Awards díjait: a Screen Actors Guild alapján pedig nagyon úgy néz ki, hogy egy-két színészi Oscar-díj véglegesen eldőlt már a márciusi ceremónia előtt. A tévés díjakban azonban volt meglepetés.

Persze sosem lehet biztosra megtippelni, ki kapja az Oscar-díjakat, a legnagyobb hollywoodi filmes eseményt megelőző díjkiosztók azért sokszor segítenek a helyzeten. Olykor pedig pontosan az ellenkezőjét hozzák, az utolsó pillanatban csavarnak egyet a verseny állásán.

A 2024-es SAG Awards díjazottjai követik ezt a vonalat: Cillian Murphy szinte biztosan elhozza a szobrot az Oscar-gálán, valamint úgy néz ki, hogy Lily Gladstone is esélyesebb lehet Emma Stone-nál.

Murphy az Oppenheimer címszerepéért kapta meg a díjat, amely egyébként másik két szobrot is elhozott az este folyamán. Robert Downey Jr. lett a legjobb férfi főszereplő a mezőnyből, míg a legjobb cast díját is elhozta Christopher Nolan alkotása.

A legjobb női főszereplő díj is úgy tűnik, hogy eldőlt: Da’vine Joy Randolph itt is elhozta a díjat a Téli szünetben nyújtott alakításáért.

Érdekesség azonban, hogy a legjobb női főszereplő díja ezúttal Lily Gladstone-é lett, aki Scorsese Megfojtott virágok című drámájában nyújtott maradandót. És noha sokáig őt találták a legesélyesebb jelöltnek, Emma Stone Szegény párákban bemutatott szintén bravúros alakítása több ízben is elhozta már a kategória egyes díjait. Így lehet, hogy ebben a kategóriában lesz majd egy kis izgalom a március 10-i Oscar-gálán.

A színészek céhe a filmes oldalon a legjobb kaszkadőr csapatot is ünnepli, ezt a díjat idén a Mission Impossible: Leszámolás – Első rész kapta.

A tévés oldalon azonban érkezett egy-két meglepetés. Az Utódlás szereplőgárdája lett a legjobb, azonban egyik önálló színészi kategóriában sem hozott el díjat a sorozat. A dráma kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek Pedro Pascalt választották a Last Of Us kapcsán, míg a legjobb női főszereplő díját Elizabeth Debicki vitte haza A koronában nyújtott alakításáért.

A vígjáték és a limitált sorozatok esetében már jött a papírforma. Jeremy Allen White és Ayo Edebiri kapták a legjobb férfi és női főszereplőnek járó díjakat A mackóért, míg Ali Wong és Steven Yeun hozta el a legjobb férfi és női színésznek járó szobrot a Balhé című sorozat után.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com