Hírek

Díjesőben táncol A berni követ

A_berni_kovet_Szikszai_Remusz_Labodi_Adam_Kulka_JanosÚjabb díjat kapott A berni követ című magyar film, ezúttal a Tiburon Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije ítélte oda a rendezőnek, Szász Attilának a Federico Fellini-díjat, amely a legjobb nem amerikai elsőfilmesnek jár – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel. Szombaton a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon kapott első díjat az alkotás a játékfilm kategóriában.

A 14. alkalommal megrendezett kaliforniai fesztiválon idén 31 ország 63 filmjét mutatták be, melyek közül 20 nagyjátékfilm volt.

A tiburoni fesztiválon az elmúlt években több magyar filmest is díjaztak már, Hajdu Szabolcsot, Szabó Istvánt, Kamondi Zoltánt.

A berni követnek ez a nyolcadik elismerése, tavaly szeptemberben az A-kategóriás Montreal World Filmfesztivál Bronz Zenit díjával indította nemzetközi fesztiválkörútját, amelynek Tiburon a tizennyolcadik állomása. Díjat nyert a film a többi között Los Angelesben, Anchorage-ban és Moszkvában. A berni követ legközelebb Nashville-ben lesz látható, majd további néhány amerikai fesztivál után Japán és Románia következik. A Köbli Norbert forgatókönyvéből forgatott film elkészítését a Magyar Média Mecenatúra programja támogatta.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com