Hírek

Dinók és bio-thriller?

Kapkodnak a stúdiók David Koepp, a Jurassic Park forgatókönyvírójának regénye után. 

David Koeppnek, aki olyan filmek forgatókönyvírójaként vált ismertté, mint a Jurassic Park, a Mission: Impossible vagy a Pókember, 2018-ban jelent meg az első regénye.

A bioterrorizmus témájával foglalkozó Cold Storage című kötet megfilmesítésének jogaiért pedig Hollywood már azelőtt megkezdte a licitet, hogy felkerült a könyvesboltok polcaira.

A Variety értesülései szerint, az a Jonny Campbell rendezi majd a regényen alapuló filmet a Paramount égisze alatt, akinek a nevét szélesebb körben elsősorban a Netflix Drakula című minisorozata tette ismertté.

Irónikus módon pont egy világjárvány miatt, a forgatási munkálatok megkezdésének időpontja jelenleg még bizonytalan. A másik oldalról nézve: épp a COVID-19 helyezte újra az érdeklődés középpontjába a könyv témáját.

A regény cselekményények középpontjában a bioterror elhárításánál dolgozó Roberto áll, akit egy biokémiai támadás gyanúja miatt irányítanak egy helyszínre, ahol egészen mást talál, mint amire számít. Egy olyan organizmust, ami elképesztően gyorsan képes mutálódni.

A koronavírus-világjárvány  számos forgatási projekt menetrendjét is átírta, többek között a Jurassic World: Dominionét, ami a 6. darabja a franchise-nak.  A fogatókönyvírással kapcsolatos feladatok azonban ez alkalommal a filmet rendező Colin Trevorrow és Emily Carmichael – aki ezzel egy komoly lehetőséget kapott –  kezébe kerültek.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com