Hírek

A Disney első meleg szereplője és meleg szerelmi jelenete lesz A szépség és a szörnyetegben

A Disney-filmstúdió első meleg karaktere és első homoszexuális szerelmi jelenete lesz látható A szépség és a szörnyeteg című 1991-es animációs film élőszereplős változatában, amelyet március 23-tól vetítenek a magyar mozikban.

Az amerikai musical rendezője, Bill Condon az Attitude című brit melegmagazinnak adott interjúban fedte fel néhány héttel a premier előtt, hogy a tündérmese figurái közül LeFou, Gaston (Luke Evans) kísérője és fegyverhordozója táplál gyengéd érzelmeket gazdája iránt, és próbál megküzdeni a szerelem és a csodálat között váltakozó érzelmeivel. A rendező szerint ez lesz az “első kizárólagosan meleg jelenet” a Disney-filmek történetében.

A meleg karaktert Josh Gad amerikai színész olyan érzékenységgel alakítja, hogy “már ez önmagában megérte” – mondta Condon a BBC ismertetése szerint. A rendező szerint a homoszexuális karakter szerepeltetése mérföldkövet fog jelenteni a melegek láthatóságát illetően. A film tavaly közzétett trailerét 130 milliószor nézték meg 24 óra alatt. A produkcióban Emma Watson alakítja a fiatal lányt, aki beleszeret a sötét titkokat rejtegető szörnybe.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com