Hírek

Disney- és Pixar-filmekkel versenyez a Ruben Brandt, a gyűjtő

Ruben Brandt A gyűjtő

Újabb fontos díjat nyerhet a Ruben Brandt, a gyűjtő, ha legyőzi többek közt a Kutyák szigetét és A Hihetetlen család 2-t.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című akcióthrillere a Pixar és a Disney legújabb alkotásaival versenyez az International Press Academy Satellite díjáért az animációs film kategóriában. A díjátadó februárban lesz Beverly Hillsben.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az International Press Academy évről évre díjazza az év legjobb filmjeit különböző kategóriákban. A 20 ország újságíróiból, bloggereiből és sajtófotósaiból álló nemzetközi szervezet a napokban jelentette be a 2018-as Satellite-díjak jelöltjeit. A tagok szavazatai alapján az egészestés animációs film kategóriában a Ruben Brandt, a gyűjtő mellett a A Hihetetlen család 2. (Pixar), a Kutyák szigete című Berlinale-díjas Wes Anderson-film, a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 (Walt Disney), valamint a Liz és a kék madár és a Mirai – Lány a jövőből című japán animék indulhatnak.

Flesch Andreát ugyanakkor a Colette című Keira Knightley főszereplésével készült és nagyrészt Magyarországon forgatott angol-amerikai életrajzi filmért jelölte az International Press Academy a legjobb jelmeztervező Satellite-díjára.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtőben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A Filmalap támogatásával készült Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon, az alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg, azóta is műsoron van a nagy presztízsű fesztiválokon. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics amerikai forgalmazónak adta el szeptemberben.

Milorad Krstic filmje nemrég elnyerte a legjobb egészestés alkotás díját Bukarestben, majd a sevillai fesztiválon a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díjával is kitüntették.

A Ruben Brandt, a gyűjtő szerepel az év 25 legfontosabb animációs filmje között, melyeket beneveztek a legjobb egészestés animáció Oscar-díjára.

A hazai mozikban országszerte november 15. óta van műsoron a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés