Hírek

Animációs újdonságok a Pixartól és a Disney-től

Előre

Jégvarázs 2. csak a jéghegy csúcsa, hisz a két stúdió egy sor új animációs filmmel készül a következő évre.

A már sokat emlegetett nagy D23 találkozón nem csak Disney Plus, Star Wars és Marvel kötődésű bejelentések voltak, egy külön blokkot kaptak például a Disney leghagyományosabb alkotásai, az animációs filmek, amelyek között folytatás éppúgy lesz, mint eredeti darab.

A Jégvarázs néhány éve levette lábáról az egész világot, a film Oscar-díjas betétdalát pedig ugyanúgy dúdolta gyerek és felnőtt. Készült belőle videójáték, forgattak hozzá kiegészítő kisfilmeket és nagy sikerrel fut a belőle készült színpadi adaptáció is – novemberben pedig a mozikba érkezik a történet folytatása, ami három évvel az első rész történései után kezdődik. A kis csapat útnak indul, hogy megtalálják Elsa természetfeletti erejének eredetét, megmentve ezzel a királyságot. A régi szereplők mellett most majd bemutatkozik a lányok édesanyja is, akit Evan Rachel Wood szólaltat meg.

A Pixar ezzel szemben egy eredeti, és meglehetősen különös darabbal várja a nézőket 2020-ban.

A Soul egy szabadidejében jazz zenész tanárról szól, aki egy, az egész életét megváltoztató esemény után belép a titokzatos „Te szemináriumba”, ahol megtanulhatja, mit is jelent az, hogy van lelkünk. Joe majd Jamie Foxx hangján szólal meg, a mellékszereplőknek pedig Tina Fey, Daveed Diggs és Phylicia Rashad kölcsönzi a hangját, de ami szokatlan egy Pixar-mozitól, hogy a jazz alapokon nyugvó zenét Trent Reznor és Atticus Ross írja majd a filmhez, amelyet Pete Docter, az Agymanók rendezője készít.

A Pixar jövő évi felhozatalának második darabjának elkészültét egy szomorú esemény, a rendező édesapjának halála inspirálta. Az Előre (Onward) című filmben két Marvel-szuperhős, Chris Evans és Tom Holland adja majd a hangját a főszereplő elf testvérpárnak, akik varázslattal próbálják meg visszahozni egy napra halott édesapjukat. A varázslat persze félresikerül és a hibát ki kell javítani. A további szinkronhangok között ott van Julia Louis-Dreyfus mint a fiúk anyja és Octavia Spencer mint a Mantikór. A filmből közzétett első kép fent látható.

És végül vissza a Disney-hez, akik szintén egy eredeti rajzfilmmel jelentkeznek majd 2020-ban.

A Raya and the Last Dragont a délkelet-ázsiai kultúra inspirálta, amelynek elemeiből a Kőgazdag ázsiaiak írója, Adele Lim írta történetet Kumandra varázslatos világáról, amelyet sötét erők tartanak rettegésben. Hogy helyreálljon a rend, Raya elindul, hogy megkeresse az utolsó sárkányt, Sisut. Ez pedig egy kis ízelítő a filmből:

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya