Hírek

Animációs újdonságok a Pixartól és a Disneytől

Jégvarázs 2. csak a jéghegy csúcsa, hisz a két stúdió egy sor új animációs filmmel készül a következő évre…

A már sokat emlegetett nagy D23 találkozón nem csak Disney Plus, Star Wars és Marvel kötődésű bejelentések voltak, egy külön blokkot kaptak például a Disney leghagyományosabb alkotásai, az animációs filmek, amelyek között folytatás éppúgy lesz, mint eredeti darab.

A Jégvarázs néhány éve levette lábáról az egész világot, a film Oscar-díjas betétdalát pedig ugyanúgy dúdolta gyerek és felnőtt. Készült belőle videójáték, forgattak hozzá kiegészítő kisfilmeket és nagy sikerrel fut a belőle készült színpadi adaptáció is – novemberben pedig a mozikba érkezik a történet folytatása, ami három évvel az első rész történései után kezdődik. A kis csapat útnak indul, hogy megtalálják Elsa természetfeletti erejének eredetét, megmentve ezzel a királyságot. A régi szereplők mellett most majd bemutatkozik a lányok édesanyja is, akit Evan Rachel Wood szólaltat meg.

A Pixar ezzel szemben egy eredeti, és meglehetősen különös darabbal várja a nézőket 2020-ban.

A Soul egy szabadidejében jazz zenész tanárról szól, aki egy, az egész életét megváltoztató esemény után belép a titokzatos „Te szemináriumba”, ahol megtanulhatja, mit is jelent az, hogy van lelkünk. Joe majd Jamie Foxx hangján szólal meg, a mellékszereplőknek pedig Tina Fey, Daveed Diggs és Phylicia Rashad kölcsönzi a hangját, de ami szokatlan egy Pixar-mozitól, hogy a jazz alapokon nyugvó zenét Trent Reznor és Atticus Ross írja majd a filmhez, amelyet Pete Docter, az Agymanók rendezője készít.

A Pixar jövő évi felhozatalának második darabjának elkészültét egy szomorú esemény, a rendező édesapjának halála inspirálta. Az Előre (Onward) című filmben két Marvel-szuperhős, Chris Evans és Tom Holland adja majd a hangját a főszereplő elf testvérpárnak, akik varázslattal próbálják meg visszahozni egy napra halott édesapjukat. A varázslat persze félresikerül és a hibát ki kell javítani. A további szinkronhangok között ott van Julia Louis-Dreyfus, mint a fiúk anyja és Octavia Spencer, mint a Mantikór. A filmből közzétett első kép fent látható.

És végül vissza a Disneyhez, akik szintén egy eredeti rajzfilmmel jelentkeznek majd 2020-ban.

A Raya and the Last Dragont a délkelet-ázsiai kultúra inspirálta, amelynek elemeiből a Kőgazdag ázsiaiak írója, Adele lim írta történetet Kumandra varázslatos világáról, amelyet sötét erők tartanak rettegésben. Hogy helyreálljon a rend, Raya elindul, hogy megkeresse az utolsó sárkányt, Sisut. Ez pedig egy kis ízelítő a filmből:

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..