Hírek

A Disney Plus Star platformja hamarosan beszáll a streaming világ újrafelosztásába

disney-plus-logo-disney+

A Disney Plus Star nevű szolgáltatásának tartalmai a felnőtt közönség kegyeire pályáznak majd. A streaming háború tehát újabb frontot nyit. Vajon mennyire rendezi át az erővonalakat az új szereplő?

Mennyire ragyog majd fényesen a Disney Plus új Star nevű csillaga? Teszik fel mostanában egyre többen a kérdést, hiszen közel másfél hónap múlva útjára indul a platform, amiről egyre több információ lát napvilágot ezekben a napokban.

Decemberben írtunk róla, hogy egy szeptemberi, hollandiai nyitott opció után, az Egyesült Államokban 2019 november 12-én induló Disney Plus egyetlen év alatt 86 millió előfizetőt gyűjtött össze, ami magasan túlszárnyalta az elvárásokat.

Az előfizetők száma a TechChurh adatai szerint novemberben 10 millió körül mozgott, ez a szám azonban áprilisban, nem sokkal azután, hogy Európa több országában is elérhetővé vált a kínálat, átlépte az 50 milliós határt.

Mindezt viszonylag kevés nagy címmel érte el a stúdió. Elsősorban a Star Wars rajongók és a férfiközönség kegyeire pályázó The Mandaloriannel voltak képesek felmutatni nagyobb nézőszámot. Húzócímeivel a Disney Plus jól körülhatárolható réteget céloz meg, az eredmények alapján pontosan.

2021-ben a Disney nyíltan vállalt szándéka, hogy Star nevű streaming szolgáltatásával is hasonlóan sikeres évet könyvelhessen el.

A Star kínálatát is magában foglaló Disney Plus szolgáltatáscsomag Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Európában 2021. február 23-ától válik majd elérhetővé.

Ezt követően, még ebben az évben Szingapúr, Kelet-Európa, Hongkong, Japán és Dél-Korea lesznek majd a szolgáltatás útjának állomásai, ahol az összevont lehetőség új szereplő lesz a streaming szolgáltatások villámgyorsan bővülő piacán. A streamingháború frontvonalain tehát egyre inkább ki fog éleződni a küzdelem. A Disney pedig kedvező áraival kíván a közönség kegyeibe férkőzni.

A Star a hatodik hajtás a Disney Plus ágán a Marvel, Lucasfilm, Pixar, Disney és National Geographic után, ami

elsősorban a felnőtt közönséget célozza majd meg különböző műfajú tartalmaival, így inkább lesz versenytársa a Netflixnek  és az Amazon Prime-nak, mint a Disney Plus. 

A Star filmtárába elsősorban ABC, a Freeform, az FX, a 20th Century Studios, a 20th Television és a Touchstone tartalmai kerülnek fel. Egy éven belül az ígéretek szerint mintegy ezer olyan cím lesz elérhető, mint a Drágán add az életed!, a Lost, az Alien, a Family Guy, a Deadpool, a Logan és a Kingsman.

Ami azonban különösen izgalmas, hogy az első évben mintegy 35 frissen bemutatott, a platformon premierélő cím is szerepel a tervek között.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com