Hírek

A Disney bezárta szórakoztató parkjainak kapuit a koronavírus miatt

A Disney szórakoztató parkjai is felkerültek a COVID-19 koronavírus-járvány miatt időszakosan zárva tartó intézmények gyorsan bővülő listájára.

WHO főigazgatója szerdán jelentette ki, hogy az új koronavírust világjárványnak tekintik, ami után sorra érkeznek a válaszreakciók.

Kaliforniában még aznap törölték vagy elnapolták azokat a rendezvényeket, ahol 250 főnél többen gyűlhetnek össze. New York állam kormányzójának rendelkezésére pedig betiltottak minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél több ember venne részt.

„A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt. Mély aggodalommal tölt el minket a vírus súlyosságának és terjedésének, illetve a tétlenségnek a riasztó szintje. Ezért úgy értékeltük, hogy pandémiaként jellemezhető a Covid-19″

– közölte sajtótájékoztatóján a WHO főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz.

A Disney ezek után újabb drasztikus lépésre szánta el magát. A Vuhanból kiinduló vírus miatt még január 25-én zárta be a sanghaji Disneyland, a Disneytown, a Walt Disney Grand Theatre és a Wishing Star Park kapuit. Csütörtök este a Los Angeleshez közeli Anaheimben lévő Disneyland szóvivője  jelentette be, hogy a szórakoztató parkot péntektől bezárják, az ottani szállodák pedig hétfőtől nem fogadnak vendégeket,  hogy ezzel is akadályozzák a járvány terjedését. 

Az Universal Studios Hollywood március 14-étől 28-ig tart zárva a tervek szerint. A floridai Walt Disney World, a párizsi Disneyland Paris és az orlandói Universal Studios szintén a hónap végére tervezi az újranyitást.

New York híres színházi negyede, a Broadway is várja, hogy a járvány elvonuljon, illetve a városban csak azok az éttermeknek nyithatnak ki, amelyek 500-nál kevesebb vendéget fogadnak. Döbbenetes belegondolni, hogy meddig fajulhat ez a helyzet.

A Magyarországon a legutóbb kiadott kormányrendelet a zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével tervezett rendezvényeket tiltotta be, aminek következtében ideiglenesen több mozi is bezárt.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés