Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

A Disney végre megtalálta az élőszereplős Mulant

Ugyan melyik rajzfilmkedvelő ne emlékeznék Mulanra, egy ősi kínai történetet bátor hősnőjére? Nos, hamarosan újra láthatjuk őt, de már hús-vér nőként.

Az 1998-ban bemutatott, Barry Cook rendezte Mulan a Disney-reneszánsz egyik híres, egész estés rajzfilmje volt, melyet Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelöltek a „legjobb eredeti filmzene” kategóriában.

A történet szerint az ősi Kínát megtámadják a rettegett hunok, akik áthatolva a Nagy Falon megszállják az országot. A császár parancsára minden családból egy férfinak be kell vonulnia a hadseregbe. A Fa családból az idős családfő az egyetlen, még élő férfi tag. Lánya, a vagány Mulan azonban aggódik, hogy beteg édesapja odaveszne a csatában. Így merész lépésre szánja el magát: magához veszi apja behívóját, páncélt húz, és férfinak álcázva, ő maga vonul be a hadseregbe.

Kora Wonder Womanje ő, aki épp úgy megállja a helyét férfiak között is, mint napjaink női hőse. Nem csoda hát, hogy a neve nem merült feledésbe.

A Disney ugyanis régóta keresi Mulan méltó „utódját”, akivel élőszereplős filmet készíthet. Hamarosan egy újabb női főhőssel lesz gazdagabb a filmtörténelem, ugyanis a Disney bejelentette, hogy végre megtalálta a legalkalmasabb jelöltet az élőszereplős Mulan filmbe. Nem volt egyszerű a keresés: közel egy évbe és több száz meghallgatásba telt, mire a Disney rálelt egy világ körüli casting során a kínai származású Liu Yifeire, akit az a megtiszteltetés ér, hogy eljátszhatja a híres-neves Mulant. Az 1998-as történet így hamarosan új köntösbe bújhat.

Liunak nem csak angolból kell pengének lennie, hanem a harcművészet alapjaival is tisztában kell lennie. Előbbivel semmi gondja nem lesz a 30 éves modellnek, hiszen jó pár évet élt Amerikában, és már olyan angol nyelvű produkciókban is szerepelt, mint például A tiltott Királyság és az Outcast.

A filmet Niki Caro rendezi, a forgatásokat pedig 2018 januárjában kezdik.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..