Hírek

Disneyland a filmvásznon: érkezik a Haunted Mansion Owen Wilson-nal az élen

A Disney legújabb dobása a vidámparkjuk egyik attrakciója által inspirált Haunted Mansion lesz, amiben Owen Wilson és Rosario Dawson is szerepet vállalt.

Újabb vidámpark attrakciót éri az a megtiszteltetés, hogy megfilmesítik: a Disneyland Haunted Mansion (Kísértetház) nevű szellemvasútját “adaptálják” képernyőre. Az 1969-ben megnyitott látványosság egy kísértetjárta kastélyon vezeti keresztül a látogatókat, akiket különböző figurák ijesztgetnek út közben. A klasszikusnak számító attrakció már megélt egy filmadaptációt Eddie Murphy főszereplésével 2003-ban, amit most egy teljesen új film követ.

A Deadline két nagy névről is tud, akik a napokban rábólintottak a projektre:

Owen Wilson és Rosario Dawson is szerepelnek majd a Haunted Mansion-ben. Mindketten frissen érkeznek különböző Disney Plus sorozatokból, Wilson a Loki-ban játszott Tom Hiddleston oldalán, Dawson pedig a The Mandalorian második évadában tűnt fel. Ők most Lakeith Stanfield (Tűnj el!, Judas and the Black Messiah) és a humorista Tiffany Haddish (Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walkerpárosához csatlakoznak. A filmet a Dear White People sorozatot jegyző Justin Simien rendezi majd Katie Dippold (Női szervek) forgatókönyvéből.

A Disney tudatosan építi egyre bővülő birodalmát, amiben a vidámparkok és a filmek egymást egészítik ki. Az már alap, hogy legnagyobb kasszasikereikből hullámvasút készül: a Toy Story és a Lucasfilmes Star Wars és Indiana Jones látványosságok népszerű mulatságoknak számítanak kalandparkjaikban. Sőt, a párizsi Disneyland egy egész Bosszúállók kampusz és Jégvarázs birodalom kialakításán dolgozik épp. Az már ritkább, hogy meglévő attrakciókból készüljön film, de volt már rá példa.

A legelső a Karib-tenger kalózai volt, amiről sokan nem tudják, hogy egy Walt Disney által tervezett hullámvasút ihlette. A másik említésre méltó az Emily Blunt és Dwayne Johnson főszereplésével készült Dzsungeltúra (Jungle Cruise), ami az idei nyár egyik nagy sikere volt. A 194 millió dollárt besöprő film sikere jót ígér a Haunted Mansion számára, aminek forgatása októberben keződik.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés