Hírek

Django/Zorro crossover: van egy rossz hírünk…

Django_Zorro-Jamie-Foxx-Antonio-Banderas

A képregényben Tarantino összeeresztette a nagymúltú Djangót a nem kevésbé legendás Zorróval, a filmben a Django/Zorro crossover mégsem jön össze.

2019-ben nagy hírt kaptak a filmrajongók: találkozik Django és Zorro a filmvásznon. A projekt jelentőségét csak fokozza, hogy nem más, mint Quentin Tarantino találta ki ezt az őrült ötletet. Tarantino ezt komolyan gondolta, hiszen pár évvel a Django elszabadul után megjelentette a történetet képregényben, amit Matt Wagnerrel közösen írt. A filmváltozat forgatókönyve is elkészült, amiben Jerrod Carmichael volt Tarantino írótársa, a megvalósítás azonban mégsem ennyire egyszerű. A Deadline szemlézte, hogy

egy interjúban Carmichael megerősítette: a Django/Zorro film nem készül el.

A producer és filmíró a következőket mondta:

„Quentin egy őrült, akit imádok, és örülök, hogy időt tölthettem vele. Exploitation filmeket néztünk, jeleneteket olvasott nekem, amik soha nem kerültek bele a filmjeibe. Igazán különleges volt. Valójában hihetetlen forgatókönyv született a Django/Zorro történetből. Szeretném, ha a Sony megoldaná, de belátom a lehetetlenségét. De így is azt gondolom, egy 500 millió dolláros filmet írtunk.”

A számos besült projekt miatt már óvakodva találgatunk, mi lehet Tarantino következő filmje. Szó volt a Volt egyszer egy… Hollywood Rick Daltonjának (Leonardo DiCaprio) filmbéli sorozatáról, de korábban a legendás filmszerző azt nyilatkozta, tizedik (és az ígéret szerint utolsó) dobásként szívesen készítene horrort. Egy biztos, az R besorolású Star Trek film után a Django/Zorro film is meghalt, hiába minden igyekezet.

A crossover egyébként pár évvel játszódott volna a 2012-es Django elszabadul eseményei után, mikor a fekete bőrű fejvadász még mindig szakmányban vadássza ellenségeit. Django találkozott volna Don Diego de la Vegával, majd társulva, együtt szabadították volna fel a rabszolgákat. A tervek szerint Jamie Foxx visszatért volna Django szerepéhez, és Zorrót pedig harmadjára is Antonio Banderas játszotta volna.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!