Hírek

Döbbenetes alkotásokat inspirált negyvenedik évfordulóján A cápa

acapaIdén 40 éves Steven Spielberg A cápa című, klasszikussá vált alkotása. A Paramount ennek apropóján kért fel számos művészt a film inspirálta plakátok alkotására. Az eredmény néha megdöbbentően jó lett.

Steven Spielberg halhatatlan klasszikust alkotott 1975-ben. A cápa eleinte totális kudarcnak látszott. Működésképtelen cápa modell, lehetetlen munkakörülmények, egymással veszekedő stábtagok és egyre jobban dagadó költségek jellemezték a forgatást, aminek láttán máris temetni kezdték az akkor még pályakezdő rendező karrierjét.

A várt fiaskó szerencsére elmaradt. Helyette új, szépen csengő és sok pénzt jelentő szót tanult meg a filmes világ. A cápa az első igazi nyári blockbuster lett a filmtörténetben. Közel félmilliárd dollárt kaszált a mozikban világszerte, aminek köszönhetően a filmes bevételeket rangsoroló örökranglistán jelenleg is előkelő helyen áll.

A negyvenedik évforduló számos művészt megihletett a világban, és sokan közülük újratervezték a film ikonikus plakátját – ezeket gyűjtötte most csokorba a Paramount Channel, ami október 10-11-én 9 Spielberg filmmel kényezteti a direktor rajongóit. A cápát ma este 22:40-kor nézhetitek meg!

(Az alábbi képek Facebook oldalunkon nyílnak meg.)

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com