Hírek

Döbbenetes, de igaz: A gyászoló asszony átka vezeti Amerikában a bevételi listákat

Mielőtt jövő héten megérkeznek a Bosszúállók ismét a mozikba, a Warner szakított még egy nagyot a húsvéti hétvégén: A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona) vezeti a box office listákat, míg a második helyen a már harmadik hete játékban lévő Shazam! áll.

Az összességében 2005 óta a legrosszabbnak számító húsvéti hétvégén a kollégánk által igencsak igénytelennek titulált A gyászoló asszonyt átka már az első pénteken megkereste közel 12 millás bevételével 9 milliós költségvetését – az egész hétvégére 26 milliót jósolnak a filmnek, ami jelenleg mindösszesen 34%-os értékelésnél tart a Rotten Tomatoeson.

A kellemes csalódásnak bizonyuló Shazam! harmadik hétvégéjén további 16 millióval gazdagította bevételét, ami a hazai piacon már 120 milliónál tart.

A dobogó harmadik helyén a Breakthrough áll, az első olyan Fox film, ami azóta került mozikba, hogy a Disney felvásárolta a stúdiót. A keresztény tematikájú mozi szerdán nyitott, és 14,5 milliót várnak tőle az első öt nap eredményeképpen. A film egyébként meglepően jól teljesített a kritikusoknál is – pedig a keresztény tematikát rendszerint nem kedvelik. Arról egyelőre nincs szó, hogy a Josh Lucas nevével fémjelzett filmet idehaza is bemutatnák.

A negyedik helyen a meglepő módon növekvő számokat mutató Marvel kapitány áll köszönhetően azoknak a nézőknek, akik a Bosszúállók Végjátéka előtt felelevenítették az előzetes történéseket. Hetedik hétvégéjével a film már átlépte a 400 milliós hazai bevételt. A filmnek jó esélyei vannak, hogy maga mögé utasítsa a Wonder Womant, ami az amerikai piacokon 412,5 milliót csinált.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya