Hírek

Döbbenetes, de igaz: A gyászoló asszony átka vezeti Amerikában a bevételi listákat

Mielőtt jövő héten megérkeznek a Bosszúállók ismét a mozikba, a Warner szakított még egy nagyot a húsvéti hétvégén: A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona) vezeti a box office listákat, míg a második helyen a már harmadik hete játékban lévő Shazam! áll.

Az összességében 2005 óta a legrosszabbnak számító húsvéti hétvégén a kollégánk által igencsak igénytelennek titulált A gyászoló asszonyt átka már az első pénteken megkereste közel 12 millás bevételével 9 milliós költségvetését – az egész hétvégére 26 milliót jósolnak a filmnek, ami jelenleg mindösszesen 34%-os értékelésnél tart a Rotten Tomatoeson.

A kellemes csalódásnak bizonyuló Shazam! harmadik hétvégéjén további 16 millióval gazdagította bevételét, ami a hazai piacon már 120 milliónál tart.

A dobogó harmadik helyén a Breakthrough áll, az első olyan Fox film, ami azóta került mozikba, hogy a Disney felvásárolta a stúdiót. A keresztény tematikájú mozi szerdán nyitott, és 14,5 milliót várnak tőle az első öt nap eredményeképpen. A film egyébként meglepően jól teljesített a kritikusoknál is – pedig a keresztény tematikát rendszerint nem kedvelik. Arról egyelőre nincs szó, hogy a Josh Lucas nevével fémjelzett filmet idehaza is bemutatnák.

A negyedik helyen a meglepő módon növekvő számokat mutató Marvel kapitány áll köszönhetően azoknak a nézőknek, akik a Bosszúállók Végjátéka előtt felelevenítették az előzetes történéseket. Hetedik hétvégéjével a film már átlépte a 400 milliós hazai bevételt. A filmnek jó esélyei vannak, hogy maga mögé utasítsa a Wonder Womant, ami az amerikai piacokon 412,5 milliót csinált.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com