Hírek

Dobó Kata százmilliókból rendezheti meg első filmjét

A Magyar Nemzeti Filmalap Dobó Kata elsőfilmjét, és az Inkubátor Program egyik nyertesét, Hartung Attila filmjeinek támogatását jelentette be.

A Magyar Nemzeti Filmalap csütörtöki közleménye szerint Dobó Kata a fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott színdarab, a Kölcsönlakást viszi nagyvászonra, amelyet a Filmalap 353,9 millió forinttal támogat. A megfilmesítésen tapasztalt alkotócsapattal – Gulyás Buda technikai rendezővel, Seregi László operatőrrel, Valcz Gábor látványtervezővel – dolgozik együtt az elsőfilmes rendező. A film forgatókönyvét az Üvegtigris-sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik.

Dobó Kata vígjátékénak női főszereplője a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekből ismert Balla Eszter lesz, a férfi főszerepben Haumann Máté lesz látható, aki a most induló Terror című sorozatban is felbukkan majd. A komédia forgatása májusban kezdődik, többek között olyan szereplőkkel, mint Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter „Majka”.

A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, amelyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz, ráadásul ugyanarra az éjszakára. A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika.

Dobó Kata vígjátékát jövő télen mutatja be az Intercom a magyar mozikban.

A Filmalap által 62 millió forinttal támogatott másik elsőfilmes, Hartung Attila produkciója Senki nem megy sehova munkacímmel készül az Inkubátor Program keretében, amely a Z generációról szól. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek…

A film főszereplői László Panna és Yorgosz Goletsas, amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere lesz. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal.  Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média és az Ister Film együttműködésével készül. A forgatás június végén kezdődik Budapesten, a kész film a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a magyar mozikban 2019-ben – olvasható a Filmalap közleményében.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés