Hírek

Itt a Ragyogás folytatása – Doctor Sleep előzetes

Mike Flanagan, a The Haunting of Hill House rendezője Doctor Sleep címmel megrendezte a Ragyogás folytatását. Itt az első előzetes!

Mike Flanagan filmje ugyancsak Stephen King Ragyogás című könyvéből merít, a történetet pedig 40 évvel később folytatja, amikor Danny Torrance traumatizált, de viszonylag békés felnőtt napjait tengeti. Egészen addig, amíg találkozik egy tinédzserrel, Abrával, aki szintén ragyog, ráadásul segítségre szorul.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Mike Flanagan a The Haunting of Hill House sorozattal nagybetűkkel írta fel magát a horrorfilmesek táblájára, ráadásul a pszichologizáló, lelkiző oldalra. Külön érdekes, hogy a The Haunting of Hill House-ban is poszttraumás tünetekkel küzdő felnőttek életét mutatja be. S ezek szerint Danny történetét is ilyen szemszögből közelíti…

Ettől függetlenül nagy vállalkozás a filmtörténet egyik legikonikusabb filmjének nyomába lépni, hiszen azzal versenyezni, amit 1980-ban Stanley Kubrick alkotott, nagy adag bátorságot igényel.

Film és regény (Stephen King: A ragyogás és Stanley Kubrick: Ragyogás)

Hogy mire számíthatunk, az valamennyire ma kiderül, hiszen a Warner Bros. közzétette az első előzetest. Már ebből is látszik, hogy Mike Flanagan tisztelettel fordul a Ragyogás felé, épít rá, idézi azt. A felnőtt Dannyt Ewan McGregor játssza. A fiatal lányt, Abrát pedig Kyliegh Curran.

A Doctor Sleep bemutatója 2019. november 8-án lesz.