Hírek

Doctor Strange az év nyitányát produkálta a pénztáraknál

benedict cumberbatch

Mindenkit lenyomott a Marvel legújabb filmje, a Doctor Strange az őrület multiverzumában. Úgy látszik, továbbra is csak akkor mozdul meg ekkora tömeg a mozi irányába, ha képregényfilm kerül a kínálatba.

Már semmit sem érezni a COVID mozikra gyakorolt hatásából: a Doctor Strange második része (vagyis inkább a Marvel moziverzum 28. filmje, hisz erre csak nagy szériaként lehet tekinteni) nem kevesebb, mint 185 milliós bevételt hozott az első hétvégéjén. Ez a szám még mindig alulmarad a Pókember: Nincs hazaút rekordméretű 260 milliójától, viszont a pandémia óta a második legjobb debütálás. Látszik, hogy ilyet csak a Marvel tud produkálni: a vírusidőszak intenzívebb részei alatt is ők voltak képesek a legtöbb embert a mozikba csábítani. A Fekete Özvegy 80 millióval indult, az újonc Shang-Chi 75 millióval, az Örökkévalók 71 millióval kezdtek.

Doctor Strange új kalandja ráadásul horrorfilmes elemeket is tartalmaz, bár ez a marketingben kevésbé volt jelen, és a korhatárbesoroláson sem látszott különösebben. Bár minden Marvel-film kapcsán van egy bizonyos izgatottság a nézők részéről, a Nincs hazaút multiverzumos nosztalgiabombájának farvízén elevickélő Doctor Strange számára nem volt nehéz felcsigázni az érdeklődést. A hálószövő előd azóta 1,89 milliárd dollárt gyűjtött össze nemzetközi szinten, mellyel minden idők 6. legtöbb bevételt produkáló filmjévé vált.

Sam Raimi filmjének érkezéséig a Batman volt 2022 csúcstartója 134 milliós indulásával.

A DC monstrumja azóta világszerte 765 milliót gyűjtött össze, viszont mozis pályafutását nagyjából befejezte, hiszen megjelent az HBO Max streaming-szolgáltatón, többek közt hazánkban is.

Várhatóan csak Thor döntheti meg a nyári bevételi rekordot.

A hétvégén még olyan filmek tudtak labdába rúgni, mint A rosszfiúk (9,7 millió) és a Sonic, a sündisznó folytatása (6,2 millió). A Legendás állatok: Dumbledore titkai tovább vergődik a kasszáknál, már csak a negyedik helyet tudta megszerezni 3,8 milliójával.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában tehát hivatalosan is elindította a 2022-es nyári moziszezont. Hamarosan olyan blockbusterek igyekeznek a nyomdokába lépni, mint a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom, a Lightyear, valamint a Marvel következő eposza, a Thor: Szerelem és mennydörgés. Ami Doctor Strange 2022-es nyitányát illeti, az Avatar: A víz útja még könnyedén megdöntheti a varázsló úr számait decemberben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com