Hírek

Doktor Strange bemelegít az őrület multiverzumához

A Doctor Strange az őrület multiverzumában lehet az MCU első horrorfilmje? Összeszedtem az elmúlt hónapok hírmorzsáit a projekttel kapcsolatban.

Korábban írtunk róla, hogy tervbe vették a Doktor Strange folytatását. Az egocentrikus karakter újabb filmjével kapcsolatban a kezdetektől fogva – a 2016-os első részt is jegyző – Scott Derrickson, illetve állandó munkatársa, C. Robert Cargill nevét lehetett hallani. Kreatív ellentétekre hivatkozva azonban januárban kenyértörésre került a sor.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi vezetett Derrickson távozásához. Ezzel meg is nyílt a tér a találgatások számára. A homályt lényegében csupán néhány rövid poszt oszlatta valamelyest, erről bővebben alighanem keveset fogunk hallani.

Februárban merült fel lehetőségként Sam Raimi neve, aki korábban a Tobey Maguire nevével fémjelzett Pókember-trilógiával, a Gonosz halott-sorozattal, a Darkmannel és a Pokolba taszítvával már beírta magát a filmtörténelembe.

Miközben a horror műfaj terén szintén járatos Scott Derrickson néhány napja Twitter-profilján egy a Star Wars világával kapcsolatos bejegyzésben utalt arra, hogy amennyiben lehetősége nyílna rá, ismét elkalandozna a műfaj irányába.

Mind a két információ vár a hivatalos megerősítésre. Ahogy az is, hogy milyen mértékben mozdul el különböző műfajok irányába az egocentrikus szuperhős története. Az alcím mindenesetre kemény fordulatokat ígér. Raimi nevének felbukkanása pedig tovább erősíti a benyomást, hogy nagyobb váltásra lehet számítani.

A jelenlegi állás szerint az MCU 27. filmjének premierje május elejére várható. Cselekménye pedig a Bosszúállók: Végjátékon túl, az Elizabeth Olsen és Paul Bettany által megformált Skarlát boszorkány és Vision különös együttműködését követő WandaVision című sorozathoz és Loki 2021-re ígért legújabb kalandjaihoz kapcsolódik majd szorosabban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.