Hírek

Doktor House Agatha Christie-t rendez – Készül a Miért nem szóltak Evansnak? sorozatváltozata

Hugh-Laurie-Roadkill-Miért-nem-szóltak-Evansnak

Hugh Laurie, vagyis maga Doktor House adaptálja tévéképernyőre Agatha Christie Miért nem szóltak Evansnak? című krimijét.

A Doktor House és az Éjszakai szolgálat sztárja, Hugh Laurie fogja írni, rendezni és producerálni Agatha Christie Miért nem szóltak Evansnak? című regényének adaptációját.

Hugh Laurie még gyerekkorában szeretett bele a történetbe, amit először 1934-ben publikáltak. A regény főszereplője Bobby Jones és felsőosztálybeli barátja Lady Frances Derwent, akik felfedeznek egy haldokló embert, miközben golflabdájukat keresik.

A páros amatőr nyomozóvá avanzsál és megpróbálják kideríteni a férfi rejtélyét, akinek utolsó mondata a címbéli kérdés: miért nem szóltak Evansnak?

Az adaptáció egy háromrészes limitált széria formájában valósul meg. Az még kérdés, hogy Laurie szerepelni is fog-e a sorozatban, de a Deadline szerint ez sem kizárt. Egyelőre az Avenue 5 főszereplője a krimi sorozattá formálásán dolgozik, ami az első jelentős írói és rendezői feladata lesz karrierje során.

„Felállt a hátamon a szőr, mikor először megragadott a regény szépsége és lényegi misztériuma. Azóta csak mélyebb és mélyebb lett a karakterek iránti szeretetem. Hatalmas megbecsülésnek érzem, hogy lehetőséget kaptam, hogy elmesélhessem a történetet ebben a formában” – mondta Laurie.

A minisorozatot a Mamooth Screen produkciós cég fogja gyártani, ahonnan olyan minőségi sorozatok is kikerültek, mint a Netlfixen nemrég elérhetővé váló A kígyó. A Mamooth televíziós rendezője és executive producere, Helen Ziegler szerint „a forgatókönyv egy új szintre lépteti az eredeti történet elmésségét. Az pedig, hogy Hugh ül a rendezői székben, egy igazi csemegét jelent majd a Christie rajongóknak szerte a világon.”

A Miért nem szóltak Evansnak? 2022-ben várható.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés