Hírek

Dokumentumfilm az MTK sportegyesületről

MTK Vasárnap, az 1888. november 16-án alapított MTK sportegyesület 126. születésnapján tartják a klub 125 éves történetéről készült egész estés dokumentumfilm díszbemutatóját. A 125 év című film pénteki, premier előtti sajtóvetítésén az egyik partner, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) adminisztrációs igazgatója, Galambos István elmondta: a közmédia alapvető feladatai közé tartozik, hogy részese legyen eseményeknek, amelyek bemutatják az olyan kezdeményezéseket, amelyek az emberek testi-lelki fejlődését segítik elő, például azt, hogy egy sportegyesület – jelen esetben az MTK – milyen szerepet játszott a magyar sport történetében. Hozzátette: az MTVA archív felvételekkel és anyagilag is támogatta a film elkészültét, amely számára a sport szeretetén kívül a kitartásról és az emberségről is szól. A rendező Kriskó Lászlót tavaly nyár végén keresték meg, hogy készítsen filmet a 125. születésnapra. Az alkotás folyamata azonban hosszú ideig tartott, mert sok anyag került elő, több száz órányi archív felvételt néztek meg, és negyven ember szólal meg a filmben. “Nem akartuk elkapkodni a munkát, ezért nem a 125., hanem a 126. születésnapon lesz a bemutató” – jegyezte meg. Két verzió is készült a filmből, az egyik feliratozva és jeltolmáccsal. A film dramaturgiai elemekkel, interjúkkal, és kordokumentumokkal kelti életre a kék-fehérek elmúlt egy és negyed századát. Deutsch Tamás klubelnök zárszavában úgy fogalmazott, “nem nosztalgiafilm készült, mert az MTK hagyományai élő hagyományok, melyek a XXI. század napjaiban is élnek. Számomra ez az egyik legfontosabb üzenete a filmnek”. Szólt arról is, hogy a film az MTVA-nak köszönhetően a közmédiában lesz látható majd, és tárgyalásokat folytatnak moziforgalmazásról is. Az alkotás később az MTK honlapjáról is letölthető lesz.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya