Hírek

Farkasokkal társalgó – Dolittle előzetes

Robert Downey Jr. maga mögött hagyva fémjelmezét első szerepének a Dolittle című gyerekfilmet választotta.

Korábban The Voyage of Doctor Dolittle címen futott a Universal projektje, melyben Robert Downey Jr. kelti életre az állatokkal kommunikáló orvost. Ez a felállás nem lehet ismeretlen a hazai nézőknek: legutóbb Eddie Murphy keltette életre a karaktert egy modern feldolgozásban. Az urbánus környezetbe ültetett Dolittle-sztori után azonban visszakerülünk a viktoriánus Angliába, ahol az özvegy orvos (Robert Downey Jr.) egy gyógymód után. A beteg pedig nem más, mint a fiatal királynő, ezért hajóra száll a legkülönbözőbb CGI-állathaverjainak társaságában.

A Dolittle sokkal inkább tűnik fantasy-nak, mint bármikor korábban.

Egy epikus kalandnak látszik, de nem nyilvánvaló, kiket kíván megszólítani. Mert egy gyerekfilm előzeteséhez mérten pompás az ábrázolás, de a What a Wonderful World melankolikus feldolgozása nem segít a hangulatán. Ez alapján kissé szomorkás film lesz a Dolittle, ahol az állatoknak is felnőtt problémáik vannak: ha csak a gorilla pánikolására gondolunk.

Hatalmas színészgárda szólaltatja meg ezeket az állatokat. Rami Malek, Tom Holland, John Cena, Marion Cotillard, Ralph Fiennes, Octavia Spencer, Selena Gomez, Emma Thompson, Kumail Nanjiani és még sokan mások járultak hozzá szinkronmunkájukkal. Hús-vér valójukban pedig Downey mellett Michael Sheen, Antonio Banderas és Jim Broadbent lesznek jelen.

A Dolittle-t a Sziriána és az Arany rendezője, Stephen Gaghan ültette vászonra. A Universal Pictures filmjét már egy ideje tologatják, de úgy tűnik, 2020. januárjában végre láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya