Hírek

Domhnall Gleeson és Merritt Wever kézen fogva fut a múltba – Run előzetes

SDC 2015 Domhnall Gleeson

Az HBO, Domhnall Gleeson és Merritt Wever nevével fémjelzett – komédia és thriller elemeket keverő – Run című sorozatának előzetese alapján a humor mellett sokak által feltett nagybetűs kérdésekre kapnak majd lehetséges válaszokat a nézők.

Érezted már valaha, hogy most ebben a pillanatban otthagynál mindent, és… itt sokan parancsolnak megálljt a gondolatfolyamnak. Érthető módon. Az HBO Run című sorozatában Domhnall Gleesonnal és Ruby Richardsonnal azonban mindenki átélheti, hogy milyen eldobni mindent és nekivágni az országútnak.

A Run középpontjában egy olyan nő áll, aki egyik pillanatról a másikra maga mögött hagyja addigi életét, amikor expasija egy rövid üzenettel emlékezteti 17 évvel korábban kötött egyezségükre.

https://www.youtube.com/watch?v=x9gnW8TAP2U

A Merritt Wever által alakított Ruby Richardson kisétál addigi életéből, hogy meglátogassa múltját egyetemi pasijával, aki mindössze annyit ír neki, hogy RUN, amire a remegő ujjakkal az okostelefonba kopogott válasz is ugyanezt visszhangozza. A felvezetés kétséget sem hagy afelől, hogy a főhősnőt ez az üzenet menti meg a hétköznapok elfojtásainak karmából. 

Ám motivációkra vonatkozó információmorzsák helyett az előzetes inkább kérdések sorát vonultatja fel. Felvázolva ezzel a film központi kérdéseit: mi visz rá két embert egy ilyen lépésre? Mi köti össze őket olyannyira, hogy ezt együtt tegyék meg?

Miközben a közlekedés káosza szimbolizálja az utat a (feltehetően többszörösen összetett) válaszokig. (Mi minden elmondására elég 2 perc 15 másodperc.)

A forgatókönyvet Vicky Jones jegyzi, akinek állandó alkotótársa, Phoebe Waller-Bridge is feltűnik a szériában egy Laurel nevű nőként, akivel a főszereplők útjuk során találkoznak. Az elsősorban egyedi humoráról hírhedt színésznő a Fleabag című komédia sorozatért korábban (többek között) egy Golden Globe-ot és egy Emmy-díjat vihetett haza. L3-37-ként pedig a Solo: Egy Star Wars-történetben is látható volt. 

Mellette feltűnik majd a képernyőn a Mad Men – Reklámőrültek révén ismertté vált Rich Sommer (Ruby férjeként) és Archie Panjabi is, aki A férjem védelmében című sorozatból lehet ismerős sokak számára. A Run pilotepizódjának rendezői székén Kate Dennis neve szerepelt. A sorozat eredeti premierjét 2020. április 12-ére időzítették.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com