Hírek

Domhnall Gleesont a múlt kísérti – The Little Stranger előzetes

A szobát is jegyző Lenny Abrahamson legújabb filmje, a The Little Stranger előzetese gótikus horrort ígér.

A Sarah Waters azonos című, társadalmi vonatkozásokat is hordozó regényéből készült, The Little Stranger Dr. Faraday (Domhnall Gleeson) története. A nagy megbecsülésnek örvendő vidéki doktort Hundreds Hallba hívják egy beteghez (Will Poulter). A férfi anyja a házban szolgált szobalányként, érkezésekor azonban már nem látja a gyerekkorában megtapasztalt csillogást. A pusztulásnak indult épületet és a benne lakókat – a beteg fiú anyját Charlotte Rampling, nővérét pedig Ruth Wilson alakítja – valami természetfeletti kísérti.

Az előzetes alapján nem feltétlenül kell zsigeri rettegésre számítanunk, különleges hangulatra és karaktervezérelt cselekményre azonban annál inkább.

A film augusztus 30-án érkezik a hazai mozikba.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya