Hírek

Don Quijotét forgat szeptembertől Terry Gilliam

la-mancha-elveszett-lovagjaTerry Gilliam, a sajátos látványvilágáról ismert rendező (Grimm, Doktor Parnassus), már régen dédelgetett tervét végre újra elkezdheti ősszel, és vászonra viheti Miguel de Cervantes klasszikus művét.

„Ismét megpróbálom megcsinálni a Don Quijotét” – nyilatkozott Gilliam az Empire Online-nak, majd így folytatta. – „Azt hiszem, ez már a hetedik alkalom, és ez talán most már végleg szerencsét hoz. Nincs mese, meg kell csinálnom, hogy végleg megszabadulhassak tőle.”

A produkció története 2000-re nyúlik vissza, amikor már megegyeztek Jean Rocheforttal Don Quijote és Johnny Deppel Sancho Panza szerepében, de akkor végül a forgatásokat abba kellett hagyni. A nyersanyagból azonban 2002-re kijött egy wekfilm szerű dokumentumfilm La Mancha elveszett lovagja címmel.

Most már azonban biztossá vált, hogy szeptember 28-án elkezdődik a forgatás. A film forgatókönyvét egyébként többször átírták, és remélik az alkotók, hogy így már sikerül a megfelelő színészeket megtalálni hozzá.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com