Hírek

Don Quijotét forgat szeptembertől Terry Gilliam

la-mancha-elveszett-lovagjaTerry Gilliam, a sajátos látványvilágáról ismert rendező (Grimm, Doktor Parnassus), már régen dédelgetett tervét végre újra elkezdheti ősszel, és vászonra viheti Miguel de Cervantes klasszikus művét.

„Ismét megpróbálom megcsinálni a Don Quijotét” – nyilatkozott Gilliam az Empire Online-nak, majd így folytatta. – „Azt hiszem, ez már a hetedik alkalom, és ez talán most már végleg szerencsét hoz. Nincs mese, meg kell csinálnom, hogy végleg megszabadulhassak tőle.”

A produkció története 2000-re nyúlik vissza, amikor már megegyeztek Jean Rocheforttal Don Quijote és Johnny Deppel Sancho Panza szerepében, de akkor végül a forgatásokat abba kellett hagyni. A nyersanyagból azonban 2002-re kijött egy wekfilm szerű dokumentumfilm La Mancha elveszett lovagja címmel.

Most már azonban biztossá vált, hogy szeptember 28-án elkezdődik a forgatás. A film forgatókönyvét egyébként többször átírták, és remélik az alkotók, hogy így már sikerül a megfelelő színészeket megtalálni hozzá.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés