Hírek

Donald Glover veszi át a Lando sorozat írását

Egyelőre nincs stabilitás az újabb Star Wars-sorozat háza táján. A Lando most új írókat kapott Donald Glover és testvére, Stephen Glover személyében.

Noha a készítők váltása alapvetően nem szokott jót tenni egy-egy alkotásnak, a Disney sorozata esetében elsőre jó hírnek tűnik, hogy a Solo: Egy Star Wars történetben a fiatal Lando-t alakító Donald Glover veszi kézbe a forgatókönyvet.

Az Emmy-díjas alkotó ugyanis olyan sorozatokban dolgozott már íróként (is), mint az Atlanta, A stúdió vagy az idén megjelent Rajzás.

Glover egyébként azt a Justin Simient váltja, akitől éppen most érkezett a mozikba a Kísértetkastély.

A Lando természetesen az ikonikussá vált Star Wars karakter köré épül majd, és a figura fiatalabb éveit mutatja be. Ugyan a pontos történet egyelőre nem publikus, elképzelhető, hogy a Disney Plus sorozata ott veszi fel a fonalat, ahol a Solo-film elengedte. Azaz a Millenium Falcon elvesztése után láthatnánk, hogy milyen kalandokba is keveredik Lando, mielőtt ismét keresztezi útját egy már ismert szereplő az univerzumból.

Persze nem a Lando sorozat az egyetlen készülő Star Wars-produkció a Disney háza táján: augusztus 23-án érkezik az Ahsoka, jövőre jön a Skeleton Crew és a The Acolyte, valamint szintén 2024-re várható az Andor újabb évada.

Természetesen új filmek is vannak a láthatáron, ezek azonban mind az előmunkálatoknál járnak és egyelőre kérdéses a premierdátumuk. De ha minden igaz, Taika Waititi, James Mangold, Dave Filoni és Sharmeen Obaid-Chinoy is friss alkotásokat hoznak majd el a rajongóknak.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com