Hírek

Donald Trump az Élősködőkön és Brad Pitten gúnyolódott legutóbbi fórumán

Élősködők

Az amerikai elnök jobban kedveli az olyan klasszikusokat, mint az Elfújta a szél.

Donald Trump csütörtökön Coloradóban, választási kampánykörútja aktuális állomásán tartott fórumot, amely során beszédében filmművészeti kérdéseket is érintett. A globális figyelmet megragadva gúnyos hangnemben bírálta az Élősködők győzelmét a legjobb film kategóriájában.

Mennyire rossz volt már az idei Akadémiai-díjátadó. Láttátok”? tette fel a kérdést Trump, mire a közönség hangos fújolással válaszolt. Később ezzel folytatta:  „A nyertes pedig… egy film Dél-Koreából! A kereskedelem miatt így is van elég gondunk Dél-Koreával, erre odaadják neki a legjobb film díját? Hogy jó volt-e? Azt nem tudom.” Bár Trump elismeri, hogy nem látta a filmet, beszédében ezen a ponton nosztalgikus hangulatba kerül és az olyan régi nagy amerikai klasszikusokat kezdi emlegetni, mint az Elfújta a szél vagy az Alkony sugárút. Majd visszatér az Élősködőkhöz: „Azt hittem, az a legjobb idegen nyelvű film lett. Volt már ilyen korábban?”.

A Neon, az Élősködők amerikai forgalmazója, az elnökhöz hasonló stílusban reagált az elhangzottakra: „Érthető, hiszen nem tud olvasni”.

Az amerikai elnök filmes kitekintőjében Brad Pittről is elmondta a véleményét. Az idén legjobb férfi mellékszereplő kategóriában díjazott színész köszönőbeszédében kitért az amerikai belpolitikai helyzetre is. Azt mondta, negyvenöt másodpercet kapott a színpadon, ami pont negyvenöt másodperccel több, mint amit John Bolton kapott a Szenátustól. Erre reagálva Trump elmondta, soha nem volt nagy rajongója a színész munkásságának és okostojásnak („little wiseguy”) nevezte.

Volt egyszer egy… Hollywood – Brad Pitt

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés