Hírek

Hamarosan találkozhatunk Donald Trumppal a mozivásznon

Filmes karakterként láthatjuk Donald Trumpot James Gray készülő filmjében, bár csak mellékszerepben tűnik fel a jelenkori amerikai elnök személye.

Nem, nem Donald Trump fog alakítani egy szerepet, hanem maga a bizniszmogul-realitysztár-elnök lesz karakter egy készülő projektben. Az 1980-as évek New Yorkjában – pontosabban Queensben – járunk majd, és egy felnövéstörténetet láthatunk. A prominens szereplők közül az egyik az ingatlanüzletben nagyot kaszáló Fred Trump lesz, aki a későbbi elnök édesapja. A másik pedig maga, Donald Trump, aki a hollywoodi elit által egy meglehetősen gyűlölt figura.

Korábban csak paródiák készültek Trumpról, igazán komolyan még senki nem játszotta el őt.

Hatalmas feldobott labda egy fiatalabb Trumpot úgy ábrázolni, hogy az kellő utálatot és önigazolást váltson ki a filmszakmánál, de Az éjszaka urai és a Z, az elveszett város rendezője, James Gray nem a szélsőséges, karikatúraszerű ábrázolásmódjáról híres. Az önéletrajzi ihletésű történethez, mely az Armageddon Time címet kapta, értelemszerűen nagyon személyes szálak fűzik Grayt. Az amerikai Kew-Forest School nevű magániskolában játszódik majd a cselekmény nagy része, melynek Donald Trump is korábban diákja volt.

James Gray író-rendezőnek jelenleg két projektje is van az Armageddon Time előtt. Az I Am Pilgrim című kémfilmet még el se kezdte forgatni, ám Brad Pitt-tel és Tommy Lee Jonesszal közös sci-fijük, az Ad Astrát elvileg már idén láthatjuk. Az űrutazós történet eredetileg májusi premierrel rendelkezett, és annyira izgalmasnak tűnt a leírás alapján, hogy fel is vettük a legvártabb tavaszi filmek közé – sajnos tévesen. Az Ad Astrát szeptemberre tolták Amerikában – hazai bemutatóról egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya