Hírek

Megérkezett az első ízelítő Adam McKay sztárokkal teli éjfekete vígjátékához, a Don’t Look Up-hoz

A stáblistarobbantó neveket felvonultató Don’t Look Up bár tragikus alapszituációból építkezik, az elmondások alapján azonban a végeredmény egy ízig-vérig fekete komédia lesz. A Netflix új filmjéhez az első rövid előzetes mától látható.

A Don’t Look Up középpontjában három csillagász áll, akiket Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio és Rob Morgan alakít. Ők hárman mindent megtesznek, hogy figyelmeztessék a világ vezetőit egy közelgő aszteroida-becsapódásról, ami véget fog vetni a földi életnek. De minden figyelmeztetésüket hárítás, közöny és elbagatellizálás fogadja. Többek között az USA miniszterelnöke (Meryl Streep) és annak fia (Jonah Hill) részéről is – írja a Collider. 

Adam McKay a ’90-es években két évadon keresztül volt a Saturday Night Live vezető írója, azóta pedig forgatókönyvíró, producer és rendező. Olyan vígjátékokkal vált széles körben ismertté, mint a Pancser police, a Tesó-tusa és az A híres Ron Burgundy legendája. Ezt követően a 2015-ös Nagy dobásért megkapta a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscart, majd 2018-ban az Alelnökkel rukkolt elő, amely egy Oscar-jelölést hozott Christian Bale-nek Dick Cheney szerepében.

A Don’t Look Up-ban elképesztő mennyiségű nagy név szerepel Lawrence, Streep, DiCaprio, Morgan és Hill mellett is, a teljesség igénye nélkül Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Cate Blanchett. Mint később kiderült, DiCaprio ráadásul emiatt a szerep miatt hagyta ott Scorsese Killers of the Flower Moon című filmjének főszerepét.

A Don’t Look Up december 24-én debütál a Netflixen – boldog karácsonyt!

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com