Hírek

Lara Croft ötéveseknek – Dóra és az elveszett aranyváros előzetes

A Nickleodeon élőszereplős változatot készített a Dóra, a felfedező című sorozatból, és már láthatjuk az első képkockákat. Sok elvárásunk ne legyen!

Filmet készíteni egy kifejezetten kisgyerekeket megcélzó és velük interakcióba lépő szombat délelőtti rajzfilmből, mint a Dóra, a felfedező nem lehet egyszerű feladat. Hogyan őrizheti meg a habkönnyű hangulatát és mókás, de többnyire kínosan szájbarágós történeteit úgy, hogy a mozifilmek piacán is megállja a helyét? A Dóra és az elveszett aranyváros ezt kíséreli meg, és az előzetes alapján hatalmas buktára számíthatunk.

A mexikói származású kalandorkislány ezúttal már tinédzser – így rögtön el is vesztettük a kezdetben megcélzott demográfiát. 16. életévét betöltve szülei megelégelik, hogy az ő felfedező-életstílusukat majmolja, ezért beíratják egy gimnáziumba. Dóra kész Krokodil Dundee az ifjak közt, és nincs is sok ideje beilleszkedni, mert egy új kaland szólítja.

Korábban a College Humor próbálkozott egy élőszereplős Dóra-paródiával,

és ez a film nem sokban különbözik tőle – csupán hiányzik pár kulcsfontosságú elem, ami a sorozat sajátja volt. Nevezetesen az interakció a nézőkkel, a gyors angol leckék, a dalok és a beszélő hátizsák.

Isabela Moner vállalta a főszerepet, akit korábban a Transformers: Az utolsó lovag, a Sicario 2. – A zsoldos és az Instant család című filmekben láthattunk. Szülei szerepében Michael Pena és Eva Longoria is feltűnik, valamint az animált karakterek hangját Danny Trejo és Benicio Del Toro szolgáltatja.

A Dóra és az elveszett aranyváros magyar premierje augusztus 8-ra esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés