Hírek

A Sherlock alkotói vérszívóra váltottak – Dracula előzetes

Sokadik adaptációja érkezik az erdélyi vámpír legendájának, de a Dracula egy stílusos és hidegrázó feldolgozásnak tűnik, egyenesen a BBC-től és a Netflixtől.

Lugosi Béla, Christopher Lee, Udo Kier, Rutger Hauer, Gary Oldman, Leslie Nielsen, Gerard Butler, Luke Evans – rengeteg színész játszhatta már el Bram Stoker karakterét, a Vlad Tepesről mintázott vámpírt. Ezúttal A négyzet főszereplője, a dán Claes Bang alakítja Drakula grófot a BBC legújabb minisorozatában. A mindössze három másfél órás epizódból álló, brit gyártású széria Bram Stoker eredeti művén alapszik majd – többé-kevésbé.

Steven Moffat és Mark Gatiss szerzi a sorozatot, akik a négyévados Sherlockkal alkottak emlékezeteset, és hatalmasat lendítettek Benedict Cumberbatch karrierjén is. A Dracula előzetese alapján azonban alaposan stílust váltottak: jöhetnek a változatos borzalmak, nyikorgó Psychóra emlékeztető háttérzenére és persze a dobogó nyaki ütőerek. A válogatott undormányok közé pedig befért egy szemgolyóra szálló légy és egy elmozdított köröm is, csak hogy ne legyen nyugodt napunk.

Kifejezetten izgalmas ízelítőt kapunk, mely garantáltan ki fogja maxolni a 18-as karikát.

Claes Bang pedig egy mondata alapján tökéletes választás volt a szerepre: elegáns, meggyőző és árad belőle a gonosz. A Dracula elvileg még idén debütál a BBC-n és a Netflixen egyaránt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya