Hírek

A Sherlock alkotói vérszívóra váltottak – Dracula előzetes

Sokadik adaptációja érkezik az erdélyi vámpír legendájának, de a Dracula egy stílusos és hidegrázó feldolgozásnak tűnik, egyenesen a BBC-től és a Netflixtől.

Lugosi Béla, Christopher Lee, Udo Kier, Rutger Hauer, Gary Oldman, Leslie Nielsen, Gerard Butler, Luke Evans – rengeteg színész játszhatta már el Bram Stoker karakterét, a Vlad Tepesről mintázott vámpírt. Ezúttal A négyzet főszereplője, a dán Claes Bang alakítja Drakula grófot a BBC legújabb minisorozatában. A mindössze három másfél órás epizódból álló, brit gyártású széria Bram Stoker eredeti művén alapszik majd – többé-kevésbé.

Steven Moffat és Mark Gatiss szerzi a sorozatot, akik a négyévados Sherlockkal alkottak emlékezeteset, és hatalmasat lendítettek Benedict Cumberbatch karrierjén is. A Dracula előzetese alapján azonban alaposan stílust váltottak: jöhetnek a változatos borzalmak, nyikorgó Psychóra emlékeztető háttérzenére és persze a dobogó nyaki ütőerek. A válogatott undormányok közé pedig befért egy szemgolyóra szálló légy és egy elmozdított köröm is, csak hogy ne legyen nyugodt napunk.

Kifejezetten izgalmas ízelítőt kapunk, mely garantáltan ki fogja maxolni a 18-as karikát.

Claes Bang pedig egy mondata alapján tökéletes választás volt a szerepre: elegáns, meggyőző és árad belőle a gonosz. A Dracula elvileg még idén debütál a BBC-n és a Netflixen egyaránt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés