Hírek

Új Drakula adaptációval bővül a Blumhouse rémuniverzuma

Karyn Kusama rendezésében fog újjáéledni a klasszikus szörnyfilmek talán legemblematikusabb alakjának története.

 A Blumhouse stúdió legutóbbi, idén bemutatott Láthatatlan ember című filmje, kreatív és mai újragondolása volt H.G. Wells klasszikus történetének. A film sikeres fogadtatásának köszönhetően, Jason Blum máris bejelentette szörnyes univerzumának következő darabját, a Draculát. Blum nem a mai értelemben szeretne filmes univerzumot kiépíteni adaptációival. A legkeresettebb hollywoodi színészek leszerződtetése, gigászi költségvetések valamint különböző illetőségű szörnyek összeeresztése helyett, sokkal inkább az innovatív, individuumokra építkező történetekre helyezi a fókuszt. Elképzelésének első darabját köszönthettük Wells regényének idei adaptációjában.

A Láthatatlan emberhez hasonlóan, az egyelőre előkészítési fázisban tartó Drakula is kortárs környezetbe helyezné a cselekményt és friss olvasatát adná Bram Stoker klasszikus regényének – írja a The Hollywood Reporter.

Drakula története számtalan feldolgozást megért már, különféle formátumokban, változatos megközelítésekkel. Az utóbbi pár év termései közül gondolhatunk a 2014-es Az ismeretlen Drakulára, a BBC idei minisorozatára vagy akár a Hotel Transylvániára is.

Kusama számára nem ismeretlen a horror zsánerének terepe, 2009-ben az ő rendezésében mutatták be az Ördög bújt beléd című filmet, amely a korábban sztriptíztáncosként dolgozó Diablo Cody egyik korai forgatókönyve alapján készült. Legutóbbi tévés munkái közül érdemes még kiemelni a Showtime -on futó Milliárdok nyomábant, illetve az HBO frissen debütáló minisorozatát, a A kívülállót (az előbbinél kettő, az utóbbinál egy epizódot forgathatott). A rendező ezúttal is két állandó munkatársával: Phil Hay-el (a rendező férje) és Matt Manfredivel közreműködve dolgozik a forgatókönyvön.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés