Hírek

Drakula-adaptációt rendez Chloé Zhao

Drakula egy western sci-fiben, amit Chloé Zhao rendez? Izgalmasan hangzik!

Drakula lesz a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv kategóriában is Golden Globe-díjra jelölt Chloé Zhao rendezőnő egyik soron következő rendezésének központi alakja. Egész pontosan, A nomádok földje című roadmovie révén díjesőben fürdőző rendezőnő egy sci-fi elemekkel átszőtt  vámpírwesternt tervez, ami első pillantásra a Csadoros vérszívó című filmet juttathatja sokak eszébe.

Fotó: Joshua James Richards. © 2020

Chloé Zhao rendezőnő pályája a 2017-es A rodeós óta meredeken ível felfelé, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy ő rendezi a Marvel egyik soron következő nagy dobását, Az Örökkévalókat, A nomádok földjét pedig már egy ideje az első számú Oscar-esélyesként tartják számon.

A Drakula-film aż Universal égisze alatt készül, Zhao pedig a rendezés mellett a forgatókönyvet is jegyzi majd, illetve producerként is szerepel a stáblistán.

Ana Lily Amirpour: Csadoros vérszívó (2014)

Úgy tűnik, Zhao megpróbál valami újat mutatni a közönségnek, ami mindenképpen izgalmas kihívás. Drakula minden idők legismertebb horrorikonja, egyben a második legtöbbször megfilmesített irodalmi karakter.

“Mindig is lenyűgözött a vámpírok és a Másik köré szőtt gondolatrendszer, amit megtestesítenek. Nagyon izgatott vagyok, hogy Donnaval (Langley), Peterrel (Carmer) és az Universal csapatával együtt gondolhatom újra a népszerű karaktert“ — nyilatkozta Zhao.

Drakula több mint 200 filmben tűnt már fel különböző formákban, mutatva a gróf karakterének sokszínűségét. Klasszikus alakját azonban az Universal 1931-ben bemutatott  Drakulája alapozta meg, főszerepében Lugosi Bélával és minden idők egyik legmaradandóbb akcentusával.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.