Hírek

Drakula csatlósa saját filmet kap: Nicholas Hoult a Renfield főszerepében

Spin-offot kap egy újabb klasszikus: a Renfield című film Bram Stoker Drakulájának egy mellékszereplőjére, a vámpír őrült segítőjére koncentrál. 

Még a világ leghíresebb vámpírsztorijáról is csak véges számú bőrt lehet lehúzni. A számos feldolgozást látott Drakula (ami közül a legutóbbi a BBC-sorozat volt, a legjobb pedig kétségkívül Francis Ford Coppola gótikus horrora) már lassan elkopással fenyeget. Ősellensége, Van Helsing is megélt jó pár verziót, volt róla sorozat és Hugh Jackman is játszotta már filmvásznon. Most viszont egy másik, eddig elhanyagolt Bram Stoker-karakter érdemelte ki a rivaldafényt:

Renfield, Drakula megháborodott követője és hűséges segítője.

Az eredeti regényben Renfield egy őrültekházában leledző beteg, akinek étrendje legyekből, bogarakból és madarakból áll, állítása szerint belőlük nyeri ki életerejét. Leghőbb vágya, hogy vámpírrá változhasson, amit Drakula meg is ígér neki. Egy színes és izgalmas karakter, akit a Coppola-féle feldolgozásban emlékezetes módon Tom Waits alakított. A Deadline értesülései szerint a készülő Renfield címet viselő produkcióban Nicholas Hoult-é lesz a címszerep.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy az angol színész megszállottat játszik: Mad Max – A harag útja című filmben nagyszerű alakítást nyújtott Nuxként. Hoult ismerős lehet még az Eleven testek című horrorvígjátékból és az általunk méltatott Nagy Katalin: A kezdetek sorozatból, aminek érkezik a második évada is. Legutóbb Angelina Jolie mellett, az Akik az életemre törnek-ben láthattuk.

A Renfield-ről még annyit érdemes tudni, hogy Chris McKay (A holnap háborúja, Lego Batman: A film) rendezi majd, és Ryan Ridley (Rick és Morty) jegyzi a forgatókönyvet. Érdekesség, hogy nem történelmi drámáról van szó, hanem a modern időkbe ültetik át a sztorit. A Universal Pictures készíti majd, premierdátumról egyelőre még nincs hír.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com