Hírek

Az Isteni műszak után Kádár-kori vámpírfilm – Drakulics elvtárs előzetes

Bodzsár Márk az Isteni műszak után újabb vígjátékkal jelentkezik, ezúttal vámpírokkal, elvtársakkal. Itt a Drakulics elvtárs előzetese.

A Drakulics elvtárs története minden cseppjében magyar, és remek vígjátékot ígér.

Vérvörös Mustang dübörög a Kádár-kori Budapest félhomályos utcáin. A kocsiban egy vámpír ül, aki azért jött, hogy magyar vért kóstoljon. A nyugatról érkező idegen rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül, és a kommunista rezsim bajszos James Bondjai mindent elkövetnek, hogy megszerezzék tőle az örök élet titkát.

Bodzsár Márk első nagyjátékfilmje, az Isteni műszak után egyből kultikus rendezőként kezdték emlegetni, hiszen első nagyjátékfilmjével bebizonyította, hogy működőképes dialógusokat is lehet írni, a műfajiságot lehet szerzői látásmóddal párosítani, és ügyesen szórakoztatni – magyar film esetén is.

Az Isteni műszakban „nem csak a Katona társulatának tagjai alakítanak nagyot a filmben (Ötvös András, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Pálos Hanna). De a Maladype-ből ismerős Orosz Ákos, vagy a manapság Mundruczó darabjaiban felbukkanó Rába Roland, valamint (legvégére hagytam a legjobbat) Zsótér Sándor, aki amellett, hogy itt is felejthetetlent alakít, színházi rendezőként is folyamatosan megörvendeztet minket valami csemegével.” (Piller Móni)

Bodzsár Márk új filmje, a Drakulics elvtárs megint csak erős szereplőgárdával dolgozik.

Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Walters Lili, Bödőcs Tibor, Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs játszanak a filmben. Illetve Borbély Alexandra, Rába Roland, Kerekes Éva, Trill Zsolt, Pálos Hanna, Vinnai András, Rezes Judit és Znamenák István.

A retró kém- és vámpírfilmek hangulatát idéző, a romantikus elemeket sem nélkülöző vígjáték a tervek szerint október 31-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..