Hírek

Már megint egy dilis Nic Cage-film – Dream Scenario előzetes

dream scenario álmaid hőse

Nicolas Cage akarata ellenére bekerül az emberek álmába, és ettől híres lesz. Vagy inkább hírhedt. Megérkezett a Dream Scenario előzetese.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált a Rosszul vagyok magamtól rendezőjének, a norvég Kristoffer Borglinak az új filmje a kopaszodó, szakállas, szemüveges Nicolas Cage főszereplésével. A Dream Scenario első kritikái kifejezetten pozitívak, a fesztivál egyik legjobbjaként ünnepelték az első pillantásra Charlie Kaufman világát idéző „gonoszul szórakoztató” vígjátékot. A film producere Ari Aster, az A24-nél készült, az Egyesült Államokban pedig már novemberben mozikba kerül.

A történet szerint a szerencsétlen családapa, Paul Matthews (Cage) élete a feje tetejére áll, amikor több millió idegen hirtelen elkezdi látni őt az álmaiban. Amikor azonban az éjszakai megjelenései rémálomszerű fordulatot vesznek, Paulnak muszáj lesz kezdenie valamit az újdonsült sztárságával. A film további szereplői Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula és Dylan Baker.

A Dream Scenario legközelebb a Zürichi Filmfesztiválon lesz látható. November 10-től szűk forgalmazást kap, majd november 22-én, hálaadás előtt országos terjesztésbe kerül az USA-ban. Magyar premierről egyelőre nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com