Hírek

Drogos élményeikről mesélnek a sztárok a Netflix új animációs dokujában – Előzetes

Híres színészek, komikusok és zenészek mesélnek pszichedelikus élményeikről a Netflix legújabb dokumentumfilmjében. A Have a Good Trip látványos animációval egészíti ki olyan nagy nevek drogos történeteit, mint Sting, Ben Stiller vagy Nick Offerman.

A streaming óriás egyik legújabb projektje igencsak különleges. A Donick Cary írta és rendezte vicces vizuális orgia ugyanis A-listás sztárokat és zenészeket szólaltat meg pszichedelikus drog témában. Lényegében a jól ismert színészek, komikusok és énekesek elmesélik a legvadabb vagy leghumorosabb hallucinációjukat, amit aztán az alkotás meg is elevenít.

Nemcsak tematikájában, de stílusában és formájában is rendhagyó lesz a mű, hiszen a teljes címen Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics megjelenő alkotás keveri az animált betéteket a dokumentarista elbeszélésekkel. Míg az egyik pillanatban Stinget látjuk egy kanapén ücsörögve, a másikban az animált párja küzd meg egy sárkánnyal.

Az egészestés dokumentumfilmben felszólal még Adam Scott, David Cross, Ben Stiller, Will Forte, Sarah Silverman, Nick Offerman és még sokan mások.

Hogy persze ne teljesen arról szóljon az alkotás, milyen jó móka is a gomba, LSD, MDT és a többi, a felszólaló sztárok nyomatékosan kijelentik, hogy csak ésszel szabad ám drogozni. Fontos a mértéktartás, hiszen a hallucinációk nagyon hamar átfordulhatnak ijesztőbe.

A Have a Good Trip május 11-én kerül fel a Netflix oldalára, azaz a megszokott pénteki premierekkel ellentétben ez a film hétfőtől lesz látható.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya