Hírek

Drogos élményeikről mesélnek a sztárok a Netflix új animációs dokujában – Előzetes

Híres színészek, komikusok és zenészek mesélnek pszichedelikus élményeikről a Netflix legújabb dokumentumfilmjében. A Have a Good Trip látványos animációval egészíti ki olyan nagy nevek drogos történeteit, mint Sting, Ben Stiller vagy Nick Offerman.

A streaming óriás egyik legújabb projektje igencsak különleges. A Donick Cary írta és rendezte vicces vizuális orgia ugyanis A-listás sztárokat és zenészeket szólaltat meg pszichedelikus drog témában. Lényegében a jól ismert színészek, komikusok és énekesek elmesélik a legvadabb vagy leghumorosabb hallucinációjukat, amit aztán az alkotás meg is elevenít.

Nemcsak tematikájában, de stílusában és formájában is rendhagyó lesz a mű, hiszen a teljes címen Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics megjelenő alkotás keveri az animált betéteket a dokumentarista elbeszélésekkel. Míg az egyik pillanatban Stinget látjuk egy kanapén ücsörögve, a másikban az animált párja küzd meg egy sárkánnyal.

Az egészestés dokumentumfilmben felszólal még Adam Scott, David Cross, Ben Stiller, Will Forte, Sarah Silverman, Nick Offerman és még sokan mások.

Hogy persze ne teljesen arról szóljon az alkotás, milyen jó móka is a gomba, LSD, MDT és a többi, a felszólaló sztárok nyomatékosan kijelentik, hogy csak ésszel szabad ám drogozni. Fontos a mértéktartás, hiszen a hallucinációk nagyon hamar átfordulhatnak ijesztőbe.

A Have a Good Trip május 11-én kerül fel a Netflix oldalára, azaz a megszokott pénteki premierekkel ellentétben ez a film hétfőtől lesz látható.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya