Hírek

Itt az élőszereplős Dumbo legújabb trailere

A Disney élőszereplős filmhulláma a nagyfülű elefánt, Dumbo történetét is elérte. A Tim Burton-rendezte film legújabb előzetese ma debütált – olvastuk a Cinemablend oldalán.

Az 1941-es eredeti Dumbo a Disney egyik legrövidebb animációja, így az adaptáláskor kissé fel kellett turbózni a tartalmat is. Az eredeti filmben nincsenek ember szereplők, ott egy kisegér veszi párfogásba az anyja nélkül maradt kiselefántot. Az élőszereplős adaptációban azonban megjelenik Milly és Joe, Holt Farrier (Colin Farrell) gyerekei.

A történet egyből a csodával indít, vagyis amikor a gyerekek beszöknek Dumbóhoz, és szemtanúi lesznek, ahogy a kicsi, ám nagyfülű elefánt felröppen. S amikor Dumbót elválasztják az anyjától, a gyerekek próbálják segíteni őt.

A filmet Tim Burton rendezi Ehren Kruger forgatókönyve alapján. A film főbb színészei Colin Farrell mellett Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green és Alan Arkin.

A Dumbo adaptáció 2019 márciusában érkezik a mozikba.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya