Hírek

Itt az élőszereplős Dumbo legújabb trailere

A Disney élőszereplős filmhulláma a nagyfülű elefánt, Dumbo történetét is elérte. A Tim Burton-rendezte film legújabb előzetese ma debütált – olvastuk a Cinemablend oldalán.

Az 1941-es eredeti Dumbo a Disney egyik legrövidebb animációja, így az adaptáláskor kissé fel kellett turbózni a tartalmat is. Az eredeti filmben nincsenek ember szereplők, ott egy kisegér veszi párfogásba az anyja nélkül maradt kiselefántot. Az élőszereplős adaptációban azonban megjelenik Milly és Joe, Holt Farrier (Colin Farrell) gyerekei.

A történet egyből a csodával indít, vagyis amikor a gyerekek beszöknek Dumbóhoz, és szemtanúi lesznek, ahogy a kicsi, ám nagyfülű elefánt felröppen. S amikor Dumbót elválasztják az anyjától, a gyerekek próbálják segíteni őt.

A filmet Tim Burton rendezi Ehren Kruger forgatókönyve alapján. A film főbb színészei Colin Farrell mellett Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green és Alan Arkin.

A Dumbo adaptáció 2019 márciusában érkezik a mozikba.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya