Hírek

A legnagyobb kiselefánt – Dumbo teaser

Megérkeztek az első képsorok Tim Burton Dumbo-feldolgozásából, a látvány pedig kecsegtető!

Sorra érkeznek a Disney élőszereplős meseadaptációi, végre a Tim Burton-féle Dumbóról is lehull a lepel. A rövidke teaser hangulata A legnagyobb showmant juttatta eszembe, hiszen a cirkuszi, kosztümös környezet ugyanolyan látványos attrakciót ígér. Remélem, azért Burton tartalommal is képes megtölteni a mesés közeget, Michael Gracey filmjével ellentétben.

Megelőlegezem, hogy a Dumbo nem hoz nagy áttörést Tim Burton karrierjében, de felteszem, mindenkinek jól esne, ha bő egy évtizedes tengés-lengés után (a 2007-es Sweeney Todd volt az utolsó egyértelműen pozitív fogadtatású filmje) a rendező ismét kitenne magáért. Ebben ezúttal talán Ehren Kruger forgatókönyvíró segíthet, aki három Transformers-film és az új Ghost in the Shell mellett (némileg relevánsabb előzményként) A kör 1-2 és a Grimm írója is.

De nála sokkal ígéretesebb a Dumbo színészgárdája, hiszen a főbb szerepeket Eva Green, Colin Farrel, Danny DeVito, Michael Keaton és Alan Arkin játsszák.

Az ismert történet szerint egy cirkuszban megszületik Dumbo, a hatalmas fülekkel rendelkező kiselefánt. Először humorforrásnak használják, de kiderül, hogy tud repülni is, így sztár lesz belőle. Hogy Tim Burton miként csavarja ki vagy mélyíti el a sztorit, még nem tudni; egyelőre annyi biztos, hogy az eredeti, 1941-es rajzfilmmel ellentétben itt nem fognak beszélni az állatok, azaz a film erőteljesebben koncentrál az emberi karakterekre.

Az új Dumbóra még sokat kell várnunk, ugyanis 2019 márciusában mutatják be a mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com