Hírek

Anna Kendrick és a szexbaba különös barátsága – Dummy előzetes

A Dummy sorozatnak indult, most 10 perces részletekben bemutatott filmként lát napvilágot a Quibi-n. A szürrealisztikus vígjátékban Anna Kendrick egy beszélő szexbabával köt furcsa barátságot, amibe végre betekintést nyújt az első előzetes.

A Quibi egy új, speciális streaming szolgáltató, ahol a fiatalabb generációk fogyasztási szokásaira reagálva, a filmeket és sorozatokat nem teljes hosszukban lehet megnézni, hanem kisebb részekre darabolva, kimondottan telefonra optimalizálva.

Az idén indított platform kínálatának egyik izgalmas darabja lesz a Dummy, aminek megérkezett első előzetese. A történet főhőse, Cody (Anna Kendrick), egy fiatal feltörekvő írónőt alakít, akinek nem alakul túl jól a szexuális élete újdonsült, jóval idősebb pasijával, mivel ő inkább az élethű szexbabáját részesíti előnyben. Cody viszont nem tud megszabadulni a konkurenciától, miután a baba elkezd beszélni hozzá. Sőt, elkezdenek összebarátkozni Barbarával (Meredith Hagner), aki műanyag szerelembaba létére meglepően összetett gondolkodású, feminista egyéniségnek bizonyul.

Nem csupán a történeten belül beszélhetünk igazi női összefogásról, hanem az alkotógárda tekintetében is. A rendezői széket Tricia Brock (Into the Badlands, Mozart in the Jungle) foglalta el, a kameramunkát Catherine Goldschmidtnek köszönhetjük (Ki vagy, Doki?), a zenét Mandy Hoffman (Szeretők, I Love Dick) szerezte, míg a forgatókönyv a főhősre kísértetiesen emlékeztető Cody Heller (Deadbeat, Wilfred) kezei közül került ki.

Eredetileg egy sorozat pilot részének szánták az alkotók a Dummy-t, majd úgy döntöttek, filmként jobban megállná a helyét. Végül ebben a különös formátumban lesz látható. A 10 perces szegmensek április 20-tól érkeznek a Quibi-re, ám mivel az alkalmazás Magyarországon (jelenleg még) nem elérhető, egyelőre nem tudni, milyen hivatalos formában érkezik majd meg hozzánk is. Addig is be kell érni az egyébként kimondottan ígéretes előzetessel.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com