Hírek

Ennél több ausztrál sztár nem fér el egy kamuelőzetesben – Dundee: The Son of a Legend Returns Home

Ugyan a Krokodil Dundee folytatásaként beharangozott Dundee: The Son of a Legend Returns Home állítólag csak egy Super Bowl-reklámfilm lesz, ez az előzetes önmagában is megér egy misét.

Meglepően vicces a Dundee: The Son of a Legend Returns Home „előzetese”. Danny McBride és Chris Hemsworth játszik a Krokodil Dundee fiáról szóló „filmben” – csakhogy az elvárásokkal ellentétben nem Hemsworth, hanem McBride alakítja a fiút. Ez a húzás már önmagában zseniális, ahogyan Margot Robbie keménykedése és Russell Crowe ripacskodása is. Arról már ne is beszéljünk, hogy végre együtt játszik két Hemsworth-fivér: az előzetesben Liam Hemsworth is felbukkan. Rajtuk kívül pedig Hugh Jackman (a miniszterelnök szerepében), Isla Fisher, Ruby Rose, Jessica Mauboy és Luke Bracey is beszáll a játékba.

Az eredeti, 1986-os Krokodil Dundee-t Paul Hogan írta és játszotta, a vígjáték pedig hatalmas sikert aratott. Nem csoda, hogy készült hozzá két folytatás is (1988-ban és 2001-ben), de ezek már nem közelítették meg az első részt.

Sajnos vagy sem, negyedik rész egyelőre nem készül a filmhez:

a hírek szerint ez az előzetes is csak egy kampány része, amely az ausztrál turisztikai hivatalt fogja reklámozni a Super Bowlon. A választás érthető, hiszen kevés működőképesebb ausztrál exportcikk van Krokodil Dundee-nál, főleg úgy, ha ennyi sztárral idézik meg az emlékét. Akárhogy is, a sporteseményt február 4-én tartják, így valószínűleg utána, ha nem is egy egészestés Krokodil Dundee-filmmel, de néhány további vicces pillanattal gazdagabbak lehetünk.

https://www.youtube.com/watch?v=E7ZTh9Rd0aA

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya