Hírek

Dűne-sorozatot is rendez Denis Villeneuve

A Warner Brothers és Legendary Entertainment nagyon bízhat a jövőre érkező Dűne-reboot sikerében, és még jobban annak rendezőjében. Egy spin-off sorozatot is bejelentettek, amelynek a pilotját a filmet is rendező Denis Villeneuve készíti majd.

Ha science fictionről van szól, a Dűne megkerülhetetlen jelenség. Frank Herbert 1965-től kezdve hat könyvben alapozta meg a hihetetlenül részletgazdag, politikai és ökológiai szálakkal átszőtt univerzumát. Ezt a világot fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson bővítette számos további regénnyel. A Dűne legismertebb filmes feldolgozása az 1984-es, amit David Lynch rendezett és Kyle MacLachlan játszotta a főszerepét – a zenéjét pedig Oscar-díjra is jelölték.

A legújabb feldolgozása igazi sztárparádéval készül – a forgatást idén kezdték meg. A rendezői székben a sci-fivel nagyon érzékenyen bánó Denis Villeneuve ül (lásd Érkezés vagy Szárnyas fejvadász 2049), a zenéjét Hans Zimmer szerzi, a főbb szerepekben Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson vagy Jason Momoa lesz látható. 2020. november 20-án lesz a nemzetközi premierje.

Ez azonban nem az egyetlen Dűne-projekt, amiben Villeneuve részt vesz.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint ugyanis a kanadai rendező rendezi majd a Warner Brothers egyelőre név nélküli streaming szolgáltatójára szánt spin-off sorozat első részét is. A Dune: The Sisterhood az univerzum egyik különleges csoportjára, a Bene Gesserit Rendre koncentrál majd, aminek kizárólag nők a tagjai.

Denis Villeneuve az Érkezés forgatásán

A Bene Gesserit mindig is lenyűgözött. Körüljárni egy nők alkotta, erőteljes rendet, nemcsak időszerű és inspiráló, de dinamikus alap is egy tévésorozatnak” – mondta Villeneuve a szériáról. Az erőteljes kifejezés nem csak költői túlzás: ezek a varázslónők komoly tényezők az univerzum politikai hálójában, ugyanis könnyedén képesek manipulálni az emberek cselekedeteit.

Villeneuve mellett a reboot egy másik alkotója, a forgatókönyvíró Jon Spaihts is részt vesz a sorozat munkálataiban. Rajtuk kívül producerként többek közt Brian Herbert és Kevin J. Anderson írópárosa is támogatja a munkálatokat. A reboottal ellentétben a Dune: The Sisterhoodnak még nem ismert a megjelenése.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..