Hírek

Dungeons & Dragons: nem csak film, de sorozat is készül

A Hasbro még nagyobb tétben fogad a népszerű szerepjátékra; a John Wick franchise írója készíti a pitch-et.

Nemrég hírt adtunk arról, hogy a Paramout és a Hasbro/eOne stúdió mozifilmet készít a Dungeons & Dragons című, hatalmas népszerűségnek örvendő szerepjátékból (mégpedig Chris Pine szereplésével) most pedig az a hír látott napvilágot, hogy sorozat is készül a témában – és az egyik alkotó a John Wick széria mögött álló Derek Kolstad lehet, írja a The Hollywood Reporter.

Dungeons and Dragons olyan, évtizedekre visszatekintő szerepjáték-platform, amit sok millióan játszanak világszerte: nem csoda, hogy filmes célokra is kiszemelték. A mozifilm mellett készülő sorozat élőszereplős lesz, de semmi egyebet nem tudni még róla.

A lépésnek megvan a világos pénzügyi háttere. A Hasbro azt közölte, hogy a járvány alatt 20%-kal megugrott a szerepjáték eladása 2019-hez képest; elképzelhető tehát, hogy a bezártság miatt sosem látott mértékben megerősödő társasjáték-piacra anyagilag sikeres feldolgozást lehet felhúzni. És az Amazon egymilliárd dolláros Gyűrűk Ura sorozata miatt amúgy is fel fog lendülni a fantasy iránti érdeklődés; könnyen lehet, hogy az a stúdió, amelyik időben lép, egy a Trónok harcához hasonlítható felfutó trend közepében találhatja magát.

A mozifilmet a Game Night című alkotás rendezői, Jonathan Goldstein és John Francis Daley írják és rendezik.  A Dungeons and Dragons univerzumból egyszer már készítettek filmet: a 2000-ben bemutatott, ugyanilyen című film (a New Line Cinema alkotásában) a kritika és a közönség köreiben is megbukott; említésre méltó még a HarmonQuest című animációs sorozat is, amely tíz epizód során követ nyomot egy küldetést a legképtelenebb szituációkon át.

A film permierjének tervezett dátuma: 2022. május 27., a sorozatról még nem tudni hasonló dátumokat.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com