Hírek

DVD-n a Magyarok a Barcáért

Magyarok a Barcáért Megjelent a Magyarok a Barcáért című, nyáron bemutatott mozifilm DVD-változata, mely ötnyelvű – spanyol, katalán, angol, német és francia – szövegaláírással készült.

A szerdai sajtóbemutatón Kocsis Tibor rendező azt mondta, hogy a film megjelenésének idejét elrontotta, mert „a labdarúgó-világbajnokság elsodorta az alkotást”. Ennek ellenére már sokan látták külföldön is, és több, Amerikában élő magyar elsírta magát a film láttán, mert a gyermekkorát hozta vissza – mondta a rendező. Számukra nemcsak a fociról szólt a mű, hanem az életükről is – fogalmazott Kocsis.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Arról is beszélt, hogy több fesztiválra is eljutottak, legutóbb éppen Milánóból hoztak haza díjat. Hozzátette, bízik benne, hogy 2016-ra elkészül az egész estés Kubala László-film is a Budapesten született és Barcelonában elhunyt, a magyar mellett a csehszlovák és a spanyol válogatottban is szerepelt labdarúgóról.

Faragó Lajos volt futballkapus Kocsis Sándorhoz és a Barcában szintén megfordult Czibor Zoltánhoz fűződő történeteket elevenített fel, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó pedig, aki tíz évet edzősködött Spanyolországban, elmondta, Kubalának köszönheti, hogy megismerte a spanyol focistílust és profizmust.

A Médiatanács képviseletében Kollarik Tamás arról beszélt, hogy 11 és fél millió forinttal támogatták a filmet, és büszkék arra, hogy a DVD „mezszponzorai” lehetnek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés