Hírek

E.T. folytatás a fa alá – A Holiday Reunion

E.T.: A földönkívüli (1982)
E.T.: A földönkívüli (1982)

Egyfajta folytatást kapott Steven Spielberg klasszikusa, az E.T. A földönkívüli. A négy perces filmből kiderül, hogy sok minden változott a lény legutolsó látogatása óta.

A Comcast amerikai televíziótársaság Ünnepi találkozás (A Holiday Reunion) címmel készíttetett egy rövidfilmet, amiben újraegyesítik az 1982-es klasszikus, E.T. A földönkívüli sztárját, Henry Thomast, és magát a lényt, E.T.-t. Az Elliotot játszó színész szerint „a közönség mindent megkap, amit vár egy folytatástól a zavaros részletek nélkül, ami elpusztíthatja az eredeti szépségét és a kitüntetett helyét az emberek szívében” – számol be róla a Deadline.

A film cselekménye szerint a felnőtt Elliot házánál landol újra a filmtörténet egyik leghíresebb földönkívülije. Elliot gyermekei először megijednek tőle, majd megszeretik az űrlényt. A klasszikus ünnepi tevékenység, azaz hógolyózás, szánkózás mellett a Comcast Xfinity szolgáltatásai társaságában pihen a család,

hiszen a film még mindig csak egy reklámfilm a TV-nek.

Thomas szavaival ellentétben, szerintem igenis lerombolja Spielberg klasszikusát, hogy E.T. az Xfinity weboldalával, a hangalapú kereséssel és a virtuális valósággal ismerkedik. Ezek mellett pedig az eredeti film ikonikus jeleneteit látjuk újra a kinyújtott mutatóujjal és az elbiciklizéssel a telihold előtt. A reklámfilm hangulata valóban megidézi az eredti E.T. világát, és az idegen találkozása a VR-ral tényleg vicces, de ismét fájhat a szívünk, hogy már ez sem érintetlen. Egy újabb klasszikusnak mondható és sokak gyerekkorát meghatározó film vált a marketing eszközévé.

A 9 Oscar jelölést megélt, és abból 4-et díjra is váltó családi film hónapokon keresztül szerepelt a mozik műsorán. A világszinten (az összes későbbi bemutatót is figyelembe véve) 435 millió dollárt hozó produkció folytatása korábban már Steven Spielberg fejében is formálódott. A rendező azonban elállt az ötlettől, mert túl nagy rizikót érzett az eredeti kreatív felülmúlásában. A most megjelent rövidfilm készültében Spielberg nem vett részt, de állítólag a készítők konzultáltak vele a munka során.

Az E.T. reklámot az Elveszett jelentés operatőre, Lance Acord rendezte, aki mostanában inkább reklámfilmekkel foglalkozik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com