Hírek

Ebben a filmben Danny Trejo lesz Magellán!

Inmate-#1-The-Rise-of-Danny-Trejo-1521

Nem láttuk jönni: a többek között Machetét megformáló Danny Trejo bújik Magellán bőrébe a hamarosan készülő Fülöp-szigeteki-amerikai filmben.

Ha Danny Trejora gondolunk, akkor a Machete-filmek trashbe hajló főhőse, vagy a Con Air fegyence, vagy éppen a Szemtől szemben mellékszereplője juthat az eszünkbe. A Boba Fett könyvében pedig már a rettegett rancor idomárjaként is láthattuk, a következő castinghír azonban így is meglepő. A Variety írja, hogy

Danny Trejo lesz Ferdinand Magellán a hamarosan készülő 1521 című filmben.

A történelmi film a gyarmatosítás előtti időben játszódik, mikor Magellán elérte a mai Fülöp-szigeteket. A film a mactani csatát is feldolgozza (1521. április 27.), amiben a felfedező az életét vesztette. A portugál származású Magellán azt a spanyol expedíciót vezette, ami (végül nélküle) elsőként kerülte meg a Földet.

Az 1521 Fülöp-szigeteki-amerikai koprodukcióban készül, producere Francis B. Lara Ho lesz. A filmet Michael Copon rendezi. A forgatás már ebben a hónapban elindulhat Palawan szigetén. Trejo mellett a filmben szerepelni fog a rendező Michael Copon is, aki Datu Lapu-laput, a sziget uralkodóját, vagyis Magellán riválisát alakítja. A történelmi témát egy romantikus szál is tarkítja, ami Magellán fordítója, Enrique (Hector David Jr.) és a mactani hercegnő, Diwata (Bea Alonzo) között bontakozik ki.

Azt egyelőre nem tudjuk, az 1521 mikor kerül a közönség elé, de félő, hogy a magyar mozikat elkerüli.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!