Hírek

Ed Sheeran vendégszereplő lesz a Trónok harca 7. évadában

Lassan itt a Trónok harca 7. évada, mi pedig egyre több információt kapunk a sorozat folytatásáról. A napokban derült ki, hogy végül júliusban indul az évad, most pedig egy sztár vendégszereplő kilétére derült fény: Ed Sheeran belép Westerosba – írja az Entertainment Weekly.

Közeleg a tél július és vele a Trónok harca legújabb, 7. évadának premierje is. A méltán világhírű és a tavalyi Emmy-gála révén most már legtöbbet díjazott sorozat újabb bejelentést tett, és ki tudja, mennyi lesz még.

A sikeres zenész, Ed Sheeran vendégszereplésének egyébként jóval romantikusabb és bájosabb a háttere annál, mint hogy a készítők (David Benioff és Dan Weiss) megpróbáltak újabbat dobni az egyébként is eszméletlen népszerűségnek örvendő sorozaton és fokozni az új évad várakozását. Az austini South by Southwest filmfesztiválon jelentették be Sheeran közreműködését, ahol elmondták, hogy negyedik éve próbálják elcsalni a sztárt, mivel tudják, hogy az Aryát alakító Maisie Williams rajong érte. Amolyan meglepetés ez egyben neki, egyben persze nézők millióinak is.

Nem Ed Sheeran lesz egyébként az első zenész a showban: a sorozat évadai során láthattuk már Will Championt (Coldplay), Gary Lightbodyt (Snow Patrol) és Jórsi Birgissont (Sigur Rós) is. Ahogy persze nagy színészek is sokszor feltűnnek hol kisebb, hol nagyobb szerepben – idén az egyik legfontosabb vendégszereplő egyértelműen Jim Broadment lesz.

Sajnos a július azonban még messze van – mondjuk éppen annyira, hogy aki akár a nulláról kíván felzárkózni, annak van rá ideje. Aki viszont követte a sorozatot, elevenítse fel emlékeit a 6. évadról szóló kritikánkkal. Vagy szemezgessen a Filmtekercs Trónok harca-hete alatt született érdekes és izgalmas alkotásai között.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya