Hírek

Eddie Murphy melegebb éghajlatra küldte a szuperhősfilmeket

Eddie Murphy egy interjúban beszélt arról, hogy soha nem akar szerepelni szuperhősfilmben, de ha muszáj lenne, egy szupergonoszt eljátszana.

Eddie Murphy még javában népszerűsíti A nevem Dolemite című filmjét, ami szerintünk „az év feel-good filmje”. Emellett az Amerikába jöttem folytatásán dolgozik, amit a tervek szerint jövő ilyenkor láthatunk. A stábhoz pedig már Wesley Snipes is csatlakozott. Murphy visszatérése pedig nem csak ennyiből áll: a Netflix megszerezte a Beverly Hills-i zsaru szériájának jogait, így a nem túl távoli jövőben egy negyedik rész is érkezik majd a streaming platformra, természetesen Eddie Murphyvel. A projekt produceri székében pedig az első két filmet is jegyző Jerry Bruckheimer foglal helyet.

Murphy ezúttal pedig azt is leszögezte, mi az, amit semmiképpen sem szeretne csinálni.

Az Indiewire újságírója megkérdezte a színésztől, hogy mennyire érdeklődik a képregényfilmek iránt. Murphy a maga szókimondó stílusában azt reagálta, hogy:

„Semennyire! Ebben az évben leszek 60. Kit játszanék? Az öreg testvérembert? Asszem, ez lenne a karakter.”

A tényre, hogy sok hasonló korú színész is szerepel szuperhősfilmekben, például Forest Whitaker a Fekete Párducban, a színész egy káromkodás kíséretében azt mondta:

„Én nem tudok álldogálni egy filmben egy sz**os bottal, mutogatni, meg mondogatni »tedd ezt és azt«. Csak nem érdekel az egész szuperhősfilm dolog. De ha kellene, akkor el tudnék játszani egy szupergonoszt, vagy valami ilyen baromságot.”

Murphy ezzel a kijelentésével beállt Martin Scorsese mellé, aki szerint a szuperhősfilmek nem filmek, hanem vidámparkok. Az ír rendezője ezzel a nyilatkozatával felrobbantotta az internetet. Scorsese azt a sokak által megfogalmazott kritikát hangsúlyozta, hogy a képregényfilmek miatt csökken a filmek történetmesélő jellege. A vitába beszállt Kevin Feige, a Marvel első embere és Bob Iger, a Disney vezérigazgatója is, természetesen a képregényfilm oldalán.

Az a mondat mindenesetre gondolatébresztő, hogy Eddie Murphy el tudná magát képzelni egy szuperhős ellenfeleként.

Ti melyik szupergonosz szerepében látnátok szívesen Axel Foley, vagyis a Beverly Hills-i zsaru megformálóját?

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés