Hírek

Eddie Redmayne és Felicity Jones újra egy pár lehet

Az Amazon Studios legújabb filmjében újra együtt játszhatna A mindenség elmélete című filmért Oscar-díjat bezsebelő Eddie Redmayne és jelölést szerző Felicity Jones.

Egyelőre csak a tárgyalások folynak a castingról, de úgy tűnik Redmayne és Jones volt olyan remek páros, amit érdemes megismételni. Legutóbb 2014-ben A mindenség elméletében alakították együtt a Hawking-házaspárt: a megtört testű zseniális tudóst, Stephent és odaadó feleségét, Jane-t. Ez volt a nagy áttörés számukra, mely nagy lökés volt karrierjükben. Később hatalmas franchise-ok előzményeinek kulcsszereplőit játszották. Redmayne Göthe Salmander, a Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter-prequel főszereplője lett, míg Jonest a Zsivány Egyes című Star Wars-film hősének castingolták.

Eddie Redmayne és Felicity Jones A mindenség elmélete című filmben

A The Aeronauts című film kedvéért állnának össze,

mely egy igaz történet egy hőlégballon pilótájáról, Amelia Wrenről (Felicity Jones) és egy tudósról, James Glaisherről (Eddie Redmayne). Ketten arra vállalkoztak, hogy a lehető legmagasabbra emelkedjenek egy ballon segítségével. 1862-es kísérletük nem csak csodálatos felfedezésekkel, de emberpróbáló kihívásokkal is járt.

Jack Thorne (Hosszú út lefelé, Az igazi csoda) forgatókönyvéből Tom Harper (Háború és béke, A fekete ruhás nő 2.)készít majd filmet. A forgatás kezdetéről még nincs információ.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya