Hírek

Amint lesz rá idő, újabb közös filmet csinálnak a Cornetto-trilógia alkotói

Edgar Wright és Simon Pegg már-már filmtörténeti jelentőségű együttműködése folytatódhat, a kérdés csak az, hogy mikor.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Spaced című tévésorozattal indult Pegg és Wright közös munkáinak hosszú évekig tartó sora. A Haláli hullák hajnalát, a Vaskabátokat és a Világvégét tömörítő, Cornetto-trilógiaként hivatkozott filmhármast csak egy olyan kiforrott, alapos és elképesztően humoros páros tudta csak véghezvinni, mint ők. Sokan még ma is sóvárognak egy negyedik felvonásért.

Simon Pegg egy interjújában azonban azt nyilatkozta, hogy a kooperáció nem ért véget.

Mivel Edgar Wrighttal és – a közös filmjeikben fontos szerepeket alakító – Nick Frosttal alapból régi barátok, ezért gyakran beszélnek, és ilyenkor nem lehet elkerülni az ötletelést sem. A kérdés tehát nem az, hogy fognak-e együtt dolgozni a jövőben, hanem, hogy mikor.

Világvége
Világvége

Érthető is a probléma, hiszen Edgar Wright már Hollywoodban készít filmeket, legutóbb a Nyomd, bébi, nyomd! című akcióvígjátékot láthattuk tőle. Pegget pedig kisebb szerepei mellett a Mission: Impossible és a Star Trek filmekben láthattuk – utóbbi egyik epizódjának forgatókönyvéért is felelős volt. Az élet és a karrier tehát külön utakra vitte a párost, de amint tudnak időt szakítani rá, érkezhet az újabb film tőlük – az alap már biztosan adott hozzá.

Ha nem ismeritek Pegg és Wright mechanizmusát a forgatókönyvírásra, nézzétek meg az alább videót, melyben ismertetik a Vaskabátok megalkotásában használt módszereiket és vázlataikat. Így már érthető, hogyan keletkezhetett egy ekkora vígjáték-mestermű.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés