Hírek

Edgar Wright is kedvet kapott a borzongáshoz

Nyomd, bébi, nyomd után mindenki arra volt kíváncsi, mihez kezd Edgar Wright – természetesen megcsinálja a sikersztori folytatását, de emellett egy horrorthrillerre is készül, amit olyan filmek inspiráltak, mint Nicolas Roeg kultikus darabja, a Ne nézz vissza! (a képen) vagy Polanski elévülhetetlen klasszikusa, az Iszonyat.

A rendező nem először kacérkodik a horror műfajával, de eddig még mindig a téma vicces oldalát fogta meg. Most azonban egy valóban vérfagyasztó történetre készül. A Londonban játszódó cselekményről nem sokat tudunk egyelőre. „Rájöttem, hogy még sosem készítettem filmet London központjáról – különösen a Sohóról, ahol egyébként az elmúlt huszonöt évben nagyon sok időt töltöttem. A Vaskabátokkal és a Haláli hullák hajnalával olyan helyekről csináltam filmet, amiben benne éltem. Ez a film arról a Londonról szól majd, amiben léteztem – olvastuk a rendező nyilatkozatát a SlashFilmen.

A történetet a rendező-forgatókönyvíró Krysty Wilson-Cairnsszal, a Londoni rémtörténetek szerzőjével közösen jegyzi majd. El is kél a segítség, hiszen ez Wright első olyan darabja, ahol a humor nyomokban sem jelenik majd meg. De nem csak e tekintetben újszerű a készülő mozi: Wright először bízza a főszerepet egy nőre.

A filmet a rendező nyáron kezdi forgatni, a Baby Driver 2-re még várnunk kell.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés