Hírek

Edgar Wright kezei közt éled újjá A menekülő ember

Stephen King regényét, A menekülő embert már 1987-ben megfilmesítették, a Haláli hullák hajnala rendezőjének leszerződtetése azonban garancia lehet egy újfajta minőségre.

A Deadline szerint a Paramount Pictures a szerződéskötés utolsó fázisába jutott Edgar Wright rendezővel, akinek az elmúlt években olyan remek filmeket köszönhetünk, mint a Scott Pilgrim a világ ellen vagy a Nyomd, bébi, nyomd! vagy a hírhedt Cornetto-trilógia. A brit alkotó Stephen King művét, A menekülő embert ülteti majd vászonra, melyet az író Richard Bachman álnéven dobott piacra. Ha lehet hinni a híreknek, az 1987-as korábbi verziótól eltérő módon közelítik meg az alapanyagot.

A stúdió ugyanis nem remake-et szeretne, hanem a könyv hűbb adaptációját.

Bár Wright már 2017-ben is jelezte, hogy ha van film, amit szívesen feldolgozna, az A menekülő ember lenne. A vágyból pedig most valóság lehet. Michael Bacall forgatókönyvíró lesz Wright segítségére: ő szerezte korábban a Scott Pilgrim a világ ellen és a 21 Jump Street filmek szkriptjét is. Az X-Men-szériáért felelős Simon Kinberg pedig produceri teendőket lát majd el a produkció során.

Edgar Wright (balra) a Nyomd, bébi, nyomd! forgatásán

Edgar Wright legfrissebb munkája a jelenlegi állás szerint ősszel kerül a nézők elé. A Last Night in Soho című film a rendező korábbi vígjátékaitól eltérő módon egy horror-thriller műfaji jegyeit ölti magára. A menekülő ember története is komolyabb témákat rejt magában, a gyilkolós valóságshow és a disztópikus társdalom megjelenítése pedig izgalmas lehet egy 2020-as évekbeli köntösben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.